fbpx
Специални проекти

Защо е по-добре да сме силни, а не слаби?

16 май 2019

Здравейте, уморени, изтощени, недоспали жени.

Жени, които се гледат в огледалото и се чудят къде изчезна момичето отпреди няколко години и кога на негово място се настани едно уморено, травмирано тяло и една тревожна, чорлава глава, която се буди посред нощ от мисли за децата, парите, работата и какво ли още не.

Здравейте и на вас, жени, които всеки понеделник си казвате, че започвате нов живот – по-здравословен, по-фокусиран върху вас и нуждите ви, по-активен и приятен. Докога издържате с този нов живот – до сряда или до четвъртък? Знаем, че едва ли е по-дълго от петък, не се срамувайте – и ние сме били така.

Да не забравим и тези от вас, които се чувстват безпомощни, депресирани, безсилни и напълно лишени от желание дори да станат от леглото и да свършат елементарните си всекидневни задачи. Знаете ли откога и защо се чувствате така? Търсили ли сте помощ, опитвали ли сте се да разберете къде се корени проблемът, или просто карате по инерция, пък докъдето стигнете…

Може би ще изненадаме някои от вас, но ние двете познаваме прекрасно всяко едно от тези състояния. Били сме (и все още понякога сме) смъртоносно уморени, изтощени, депресирани, лишени от желание да правим каквото и да било, и много, много недоспали. Прекарвали сме месеци в безсъние и тревожност, в компенсиране на стреса с храна, в липса на нормална двигателна активност и болести.

Но тъй като знаем и вярваме искрено (слава Богу!) в това, че за да е едно дете здраво и да расте пълноценно, на първо място трябва майка му да е в нормална психическа и физическа кондиция, преди година решихме да направим нещо по въпроса. Решихме, че така повече не можем да го караме – нито ние, нито децата ни, нито семействата ни.

Че не може Елисавета да продължава да работи на три места и да ходи превита от дискова херния, а Красимира да страда от месеци безсъние, тревожност и проблеми с храненето.

Казано накратко – взехме се в ръце и потърсихме помощ. Защото така трябва да прави всеки, който не може да си помогне сам – да търси съвет и помощ от по-умни и опитни от него хора. Елисавета поде здравната инициатива и се свърза с небезизвестния Лазар Радков и неговия фитнес клуб Live to Lift.

След поредица от консултации и разговори, двете започнахме да посещаваме тренировки при един от неговите изключително подготвени треньори.

Паралелно с това сложихме началото на промяна в навиците ни – на хранене, справяне със стреса, спане. Научихме много за това кои са основните компоненти на здравето – здравият и качествен сън, приемът на много вода и нормалното отношение към храната.

Така, постепенно, се роди и идеята, заради която пишем всичко това – новият ни проект „Силата в теб“ - едно онлайн убежище за всички жени, които искат да променят себе си, отношението си към храната и движението, да инвестират в здравето и психическата си устойчивост, и в резултат на това… да станат по-силни и щастливи.

В следващите 10 месеца ние тримата – Елисавета, Красимира и Лазар Радков, ще ви разказваме много за храната, храненето, митовете, свързани с храненето, диетите, метаболизма, хранителните групи, хормоните и всичко, което може да ви интересува в тази област.

Ще ви даваме идеи за вкусни, питателни, здравословни закуски, ще отговаряме на ваши въпроси и ще ви покажем, че може да влезете във форма и да се чувствате чудесно и без да се измъчвате с диети и недохранване.

Освен това ще ви покажем нагледно как дори и на 40 години може да правите невероятни неща с тялото си, да се научите да ходите на ръце, да катерите върхове, да клякате с тежести, да бягате, да танцувате на пилон и какво ли още не!

Непрекъснато ще говорим и за едно от най-важните условия да сме здрави и във форма – водата. Редовният и достатъчен прием на вода е широко подценяван фактор от много хора и точно поради тази причина ние сме го сложили на челно място в класацията ни на нещата, които ни карат да се чувстваме добре, или така наречената ни Света Троица: СЪН-ВОДА-МАГНЕЗИЙ.

За тази цел имаме и страхотен партньор в лицето на минерална вода БАНКЯ, които се включиха с готовност в инициативата ни, тъй като също вярват в това, че жените трябва да са силни, за да живеят пълноценен и щастлив живот.

БАНКЯ ще ни подкрепят и консултират през целия период на проекта, и ще се грижат за това да сме добре хидратирани по време на тренировки и всякакви спортни активности. С тяхна помощ ще ви разкажем много любопитни факти за водата – какви количества вода трябва да приемаме всекидневно, за какви процеси в тялото ни отговаря водата и какво ли още не!

Ще ви разказваме много и за съня, за безсънието и как ако не оправите първо проблемите със съня, няма смисъл да се опитвате да променяте каквото и да било друго. Ще ви запознаем с магнезия, ефектът му върху нервите и мускулите и до какво води дефицитът му.

И през цялото време ще обсъждаме с вас всичко, което правим, ще ви показваме на какъв етап сме от физическата си подготовка, ще ви покажем как да тренирате вкъщи преди да се осмелите да отидете на фитнес или друг вид спорт. Ще се опитаме да ви сприятелим с храната и различните хранителни продукти, и ще ви покажем, че е по-добре за вас да се храните, отколкото да гладувате.

И накрая, с общи усилия и желание, се надяваме да помогнем на тези от вас, които искат да променят начина си на живот и навиците си, така че да бъдат по-здрави, по-активни, по-пълноценни и по-силни

Защото ние наистина вярваме, че силата е в нас и когато знаем как да я постигнем, поддържаме и управляваме, можем да постигнем всичко (или почти всичко!), което искаме.

И така, започваме още днес. Бъдете с нас, задавайте ни въпроси, питайте ни, пишете ни – ние ще се постараем да отговорим на всеки въпрос и да ви предложим най-точната, конкретна и истинна информация за това как да бъдете здрави и силни.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross