Кампании

Три майки бежанки с общо 10 деца имат нужда от помощ

3 декември 2021

Скъпи приятели, ето че за пореден път се обръщаме към вас с призив заедно да помогнем на хора, които имат нужда от това. Защото добрината и щедростта са едни от малкото неща на този свят, които стават все по-големи, колкото повече черпим от тях.

В Харманли от години живеят три многодетни майки бежанки - две от тях с по 3 деца, а една с 4. Тези деца са страхотни, говорят български, ходят на училище и имат приятели.

Майките им са работливи и смели жени, които искат да живеят спокойно, далеч от война и насилие. Трябва им работа, за да могат да издържат децата си. Защото път обратно към страните, от които бягат няма. Там те са осъдени на смърт.

Тук обаче, засега, част от тях са осъдени на живот в институционален вакуум, защото години наред не получават бежански статут, който би им дал възможност да работят и да установят истински качествен живот в България. Това тежи и на децата им, които също страдат от липсата на бежански статут на майките им, тъй като този статут е важен и за тяхното развитие.

На снимката горе е една от тези прекрасни жени. Казва се Кубра и е от Афганистан. Има 3 деца и работи като шивачка за 550 лв. Жертва е на домашно насилие от години и много иска да се разведе с този човек, който системно тормози нея и децата ѝ, за да могат най-сетне да заживеят спокойно. Тук, в България, където все пак са успели да намерят някаква закрила.

Ние във фондация “Майко Мила” ще сме ви изключително признателни, ако заедно успеем да съберем средства, с които да бъдат закупени храни и лекарства от първа необходимост за тези жени и децата им. Всеки разход, направен с вашите дарени средства, ще бъде отчетен и споделен с всички вас. 

Сметката, по която можете да направите дарение, е следната:

IBAN: BG48FINV91501017503751

Титуляр: Фондация Майко Мила

Другите спешни и важни неща, от които имат нужда всички бежанци в Харманли (над 1500 души), са зимни дрехи (якета, панталони, пуловери) за деца и възрастни, както и одеяла, чорапи, бельо. Би било страхотно, ако можете да дарите такива здрави и нови или много добре запазени дрехи. И, молим ви, скъпи приятели, нека дрехите и всичко, което изпратите, да бъде такова, каквото вие бихте ползвали или бихте облекли на вашите деца. За да има смисъл.

Можете да ги изпратите до офиса на фондация “Мисия Криле” в Харманли на бул. “България” 11, вх. В, ап. 2, ет. 1.

Благодарим ви от сърце за съпричастността и добрината!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross