fbpx
Кампании

Да подкрепим интензивното отделение в Педиатрията в София с оборудване

6 март 2023

В Майко Мила вярваме, че качественото здравеопазване не е привилегия, а право на всички граждани. Затова мислим, че всяка малка крачка към подобряване на здравната система в България и в помощ на болниците, лекарите, медицинските сестри и всички други здравни работници е ценна и необходима.

По тази причина инициираме кампания в подкрепа на интензивното отделение в СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“, по-известна още като Педиатрията. 

Това отделение разполага с шест интензивни легла, които трябва да бъдат сменени със съвременни, отговарящи на изискванията и нуждите както на пациентите, така и на лекарите. 

Повечето от нас не могат да си представят как точно трябва да изглежда едно такова легло, но е добре то да може поне да се повдига автоматично и да се регулира в седнало, полуседнало или друг тип положение, подходящо за пациента, без да се налага детето, което е в обективно тежко състояние, да бъде местено, подпирано или да извършва някакво действие. 

Новите реанимационни легла са избрани от отделението и са с всички функции за движение, които трябва да имат по стандарт.

Иска ни се да купим още и четири перфузора. Това са вид инфузионни помпи, които са нагласени към нуждите на всеки пациент и директно вливат назначените му лекарства в точна доза и за определено време. 

Към това ще добавим и един брой пациентен монитор с IBP модул и безжичен модул. Този монитор е с всички необходими функции за реанимационно наблюдение и ще бъде свързан с новия монитор майка (също дарен наскоро с очаквана доставка). Това ще позволи на екипа на интензивното отделение да има видимост върху показателите на децата, настанени в отделението, докато приемат нов пациент например. Наличието на такава система за мониториране е стандарт за оборудване в интензивно отделение.

Общата стойност на цялото оборудване е 30 868 лева с ДДС. 

- 6 броя реанимационни легла с матраци на обща стойност 13 680 лева с ДДС

- 4 броя перфузори на обща стойност 10 560 лева с ДДС

- 1 брой пациентен монитор с IBP модул и безжичен модул на обща стойност 6628 лева с ДДС

Сметката, по която можете да превеждате дарения, ако имате желание да се включите в кампанията и я намирате за смислена, е следната:

IBAN BG54FINV91501217550235
Титуляр: фондация „Майко Мила“
Основание: За Педиатрията

И за да не си мислите, че днес сме се събудили и самосиндикално сме решили да събираме някакви пари, е добре да знаете следното:

- тази кампания е по идея на майка на дете, хоспитализирано в същото отделение неколкократно, и тя самата е регистрирала всички тези необходимости, обсъдила ги е с екипа на отделението и с управата на болницата в лицето на д-р Благомир Здравков, директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“, и е получила потвърждание, че отделението има нужда от тях;

- нашият екип също е провел разговор с директора и се уверихме, че това оборудване ще улесни както работата на лекарите, така и лечението на децата.

За да стане всичко по максимално лесен начин, в мига, в който съберем пари за някой от трите вида оборудване, ще правим поръчка през фондация „Майко Мила“ и ще го доставяме в болницата. На Педиатрията няма да бъдат превеждани никакви средства, тъй като това ще забави изключително много процеса по поръчка и закупуване на посоченото оборудване.

Леглата за интензивна грижа за деца в София, където идват случаи от цялата страна, са изключително малко. Възможностите се изчерпват с местата в интензивното отделение на Педиатрията, реанимацията в Пирогов и тази в Трета градска. Ясно е за всички, че тези отделения трябва да бъдат обезпечени по най-добрия възможен начин – и като персонал, и като оборудване.

С тази кампания се опитваме да набавим малко, но пък необходими неща. Ако се съберат повече пари, те отново ще бъдат разходени за оборудване на интензивното отделение в Педиатрията и ще отчетем всеки разход. 

Благодарим ви за вашата щедрост, съпричастност и подкрепа. Надяваме се един ден, когато имаме национална детска болница – замислена, изградена и оборудвана по съвременните медицински стандарти, да не се налага да правим кампании, децата да получават най-адекватното лечение и грижа, а лекарите да работят в максимално комфортна и обезпечена среда. Дотогава е добре да сме заедно във всякакви каузи, които ще подпомогнат лечението на децата ни и всекидневните дейности на лекарите и целия медицински персонал. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross