Истории от лято 2023

Лято с внуче

31 август 2023
баба дядо внуче плаж море

Валентина Стоичкова сподели с нас някои от летните бисери на внучето си. Споделете ни и вие вашите летни истории и участвайте в конкурса ни.

Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com и участвайте за страхотни награди.

Тази година основен партньор на конкурса „Истории от лято 2023“е ePay.bg, които ще изберат един от участниците и ще го наградят със страхотен таблет Samsung Galaxy Tab A8, 10,5-инчов дисплей. Ние от Майко Мила ще наградим още петима от вас с пълен комплект от книгите ни – „Да оцелееш като родител“ 1, 2 и 3, както и с новото и допълнено издание на семейния ни пътеводител „Стигнахме ли вече?“. Ще раздадем и още пет поощрителни награди – тениска на Майко Мила. Пишете ни!


Преди няколко години попаднах във Facebook на страницата Майко Mила. Беше обявен пак конкурс за летни случки с децата. Разказах моята отпреди години, когато заведох сама на море дъщеря ми на 7 години ,племенника ми на 12 и сина на една приятелка. Публикуваха преживяванията ни, за което много благодаря.

Но човек и добре да живее, децата му порастват и го даряват с внуче, в моя случай внучка.

Девойката е на 4 години, Анабел се казва, Лъв по зодия и като застане на „Ф“ и вдигне едната вежда е доста опасна... Бърборана – на кого ли се е метнала, след като си има баба, която е учителка (аз/)? Изпях ѝ веднъж песента за село Бреница, където вино кара воденица с идеята, че прекалено говори, и детето схвана намека, но ми прости. Това лято я гледахме доста време на морето и съм запомнила доста нейни бисери, които споделям за кОнкурса.

1. Край басейна си играе с едно момиченце, ние седим наблизо. Тя ни сочи и казва: „А това са баба Валя и дядо Васко. Те много ме обичат и ми дават баница, айрян, а понякога и таратор.“

2. Ще излизаме на разходка. Аз си обувам сандалите, които тя вижда за пръв път и възкликва: „Бабо, ти нови сКандали ли имаш???“

3. Дядо ѝ ми маже гърба с плажно масло. Тя ни наблюдава и казва: „И тати така маже мама“. И след секунда размисъл обобщава: „Хората се женят, за да си мажат гърбовете на плажа!“

4. Седим привечер на терасата на салата и ракийка. Тя наднича, вижда чашките и се изненадва: „Бабо, ама и ти ли пиеш ракия? Ракия пият само момчетата, ти си момиче!“

5. Имам си любим лаф, който обичам да употребявам – за комшийката Гичка, а Анабел като го чу, в нейна интерпретация стана за комшийката Дъгичка.

Има още много подобни бисери, но споделих тия, на които много се смяхме. Внуците са последната ни и най-чиста любов и дай Боже на всеки да се случи в живота му!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross