fbpx
И аз съм човек

Йога за майки - нагледно*

17 септември 2017

Текстът е оригинално публикуван в блога на Аксиния Генчева под заглавието "Йога за майки"

Реших, че вече е настъпил подходящ момент да се опитам да се разтегна малко, да вляза във (някаква) форма, (различна от овал) и, евентуално, да разпределя качените при бременността 920 килограма еднакво по цялото тяло.

Йогата, казах си, е най-подходящото средство за целта!

Както се вижда от снимките, изглеждам като да съм изяла друга бременна жена, а не да съм родила само едно дете преди десетина месеца. Когато родих Максим, който сега е на 9 години, бях качила 45 килограма върху 45-те, които тежах преди да забременея. С Явор, сега на около 10 месеца, положението беше сходно.

Освен копривщенските китеници, руските стакани за чай и леко сприхавия и доминантен нрав, от майка ми съм наследила и способността да увеличавам теглото си до това на Юпитер по време на бременност.

Това тегло не е като обикновената дебелина – 800-те килограма, които качваме по време на бременност, се свалят по различен начин, с различно темпо и не еднакво на всички места по тялото. При чревоугодници като мен, които вярват, че с вкусна храна по-лесно човек се примирява с факта, че като умре, няма да яде, формата на тялото е плаваща величина, чийто обем и тежест зависи от това дали същото е на олинклузив на Албена или от продължаващия ремонт вкъщи няма време да готви.

Това прави купуването на подходящи дрехи почти невъзможно, а и нерентабилно.

Затова – йога. По-долу е резултатът.

Ако сте очаквали фотоси на стегнато, младо, слабичко телце в разчекнати пози, невъобразими за същество с костна система, чиято гъвкавост карат очните ви ябълки да се изпотят само докато ги гледате, няма да ги намерите тук.

Тук имаме снимки от живия живот на обикновена нещастница, която се опитва да сгъне в спортно начинание 12-те си хиляди килограма следродилна маса, докато двете ѝ деца се заливат от смях около нея и я настъпват по ръцете напът към хладилника.

Тези от вас, които са виждали как хора с тегло, по-малко от това на космическо тяло, и по-гъвкави от полипропиленова водопроводна тръба (както съм аз) правят йога, може и да разпознаят позите, които съм се опитала да изпълня.

Ето и какво се получи.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross