fbpx
Новини

Баща прави видеа със съвети за деца, растящи без бащина подкрепа

17 юни 2020

Искате синът ви да се научи как да монтира рафт? Или да си завърже вратовръзката? Или може би как да се избръсне? Но няма баща наоколо, който да му покаже. Е, вече има YouTube канал, който може да помогне, пише Parents.

Когато Роб Кени е 14-годишен, баща му напуска семейството и оставя него и седемте му братя и сестри да се оправят както могат. Вследствие на дълги бракоразводни дела на финала бащата получава попечителство над осемте деца, но, както казва самият Роб, по-скоро не ги е искал.

Роб си спомня и реплика на баща си от деня, в който е решил да си тръгне: “Край вече с децата. Ти [вероятно майката] трябва да решиш какво ще се случва с тях, защото ако зависи от мен, отиват в приемна грижа”. После Роб заживява с 23-годишния си брат и съпругата му в малка каравана. 

След това житейско развитие днес Роб, вече баща, решава, че трябва да направи нещо, за да помогне на деца и тийнейджъри, растящи без татковци. Затова след години отлагане най-сетне успява да пусне свой YouTube канал, в които учи деца, тийнейджъри и възрастни на някакви базови и практични житейски умения. Все неща, за които вероятно всеки би питал баща си. 

https://youtu.be/UeXETC6inVo

Ако се чудите как да си направите хубав възел на вратовръзката, Роб показва как. Запушена мивка? Роб ще ви покаже как да я оправите. Искате да си проверите маслото или да смените спукана гума, но не знаете как? И тук Роб идва на помощ.

За канала си той споделя: “Искаше ми се да е ориентиран към всякакви всекидневни задачи, но да предава и някаква мъдрост, която съм придобил дотук. Мислех си, че просто ще показвам на разни хора как да правят разни неща, но изглежда, че това има отзвук на най-различни нива”.

“Татко, как да…?” е и във Фейсбук и Инстаграм.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross