fbpx
Новини

Да играем на село

12 юни 2023
село Чавдар фестивал за настолни игри
село Чавдар фестивал за настолни игри

Убедени сме, че само прочитайки заглавието, рязко ви е станало носталгично. Все пак и ние сме от това поколение, което е имало безгрижни лета на село, изпълнени с приключения. Но сега няма да се върнем към „Кент купе“ по сенчести къщи, обикаляне из горите и импровизиран футбол на селската поляна. Не, пак ще отидем на село, за да играем, но игрите просто са други. Става въпрос за фестивала на настолните игри в Чавдар. Уикенд на чист въздух, изпълнен със забавления за цялото семейство.

Ако името на селото ви звучи познато, това е защото преди няколко години стана популярно като „най-модерното село в България“ – улиците са нови и осветени, тротоарите поддържани, а в центъра на Чавдар има алпинеум, дървени мостчета, фонтани, беседки. Да не говорим, че има и модерната детска градина, както и прекрасен парк.

Миналата година селото се сдоби и с още една новост – фестивала за настолни игри, провеждан в местността Света Петка. Второто му издание е през следващия уикенд – 17 и 18 юни. Входът е свободен, което е великолепен жест от организаторите към тези, които ще пътуват до село Чавдар, или ще останат да преспят там събота срещу неделя. 

Настолни игри за деца

Допълнителен плюс е, че има настолни игри за деца, а освен това поляната е оползотворена и с куп игри на открито. А в добавка има и търсене на съкровища из селото – точно като едно време. Хей, има и още – участие на професионален клуб по джаги.

Транспортът от София до Чавдар е осигурен и за тези, които не искат да използват автомобили или кемпери. От паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“ тръгват бусове до селото (и обратно, разбира се). График и връзка за купуване на билети има на сайта на събитието. В Чавдар пък ще има велосипеди под наем, както и зарядна станция за електромобили.

Цели три фестивала за настолни игри

Най-хубавото на тези фестивали за настолни игри е, че стават все повече. През май имаше такъв в Пловдив, сега на дневен ред е този в Чавдар, а през септември идва и този в София. Sofia Board Game Weekend 2023 е на 10 и 11 септември и за трета поредна година ще е част от афиша на Sofia Summer Fest в пространството зад музея „Земята и хората”. Той е с платен вход, но пък има напълно достъпни семейни билети, които осигуряват целодневно забавление за цялото семейство.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross