fbpx
Животът с деца

AC/DC, Нирвана, Лана или нещо друго - контролирате ли какво слушат децата ви?

6 август 2018

Като всички вас, и в Майко Мила имаме предостатъчно свободно време (шегуваме се). Все пак, опитваме се да следим световната музикална сцена, мечтаейки си и ние да се доберем до някой голям концерт, за да можем да викаме с всички сили не по деца или срещу стената, а от кеф.

И ето така попаднахме на историята на Дейв Грол – този симпатичен рок татко, бивш барабанист на Nirvana, а сега фронтмен на Foo Fighters – за музиката, с която възпитава своята 8-годишна дъщеря Харпър.

В интервю за списание Rolling Stone Грол разказва как по време на свое посещение в легендарния музикален магазин Amoeba Records в Холивуд решил да повлияе „нежно“ на музикалния вкус на 8-годишната си дъщеря Харпър. Тя вече свири на барабани и той искал да ѝ купи няколко записа, с които да помогне на музикалното ѝ развитие. Сред тях албум на рок бандата Imagine Dragons и класиката „Highway to Hell“ на AC/DC. „Не можеш да сбъркаш с него“, казва Грол.

За негово съжаление обаче, на място било пълно с въодушевена тълпа фенове на Лана Дел Рей, на която ѝ предстояло представяне в магазина. Заобиколен от млади момичета, които нямали никаква представа кой е той, Грол едва се промъквал през тълпата, за да се добере до албумите, които искал да купи.

В магазин, пълен с фенове на Лана Дел Рей, той бил просто един мъж с дълга коса на средна възраст, към когото една особено притеснена млада дама се обърнала като към част от екипа:

„Магазинът все още ли е отворен? Казаха ни, че ще го затворят в следващия час…“

Тогава Дейв Грол истински се раздразнил и казал: „Госпожице, просто минах да взема Imagine Dragons на дъщеря си..."

Момичето притворило очи театрално: „Трябва да ѝ купиш запис на Лана!"
Той се усмихнал и още повече паднал в очите ѝ, показвайки ѝ „Highway to Hell“.

Не можем да отречем, че Дейв Грол прави всичко възможно да възпита ново поколение рок фенове, включително като кани дъщерите си на сцената на Foo Fighters - вижте този очарователен случай тук.

Разбира се, въпросът дали трябва да възпитаваме децата си в своя музикален вкус, или да ги оставим сами да открият музиката, която ще бележи детството и тийнейджърството им, остава. Важно ли е да контролираме какво слушат децата и кой албум бихте им купили за осмия рожден ден? Споделете!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross