fbpx
Животът с деца

Що е то интернет и как да пуснем детето в него?

9 март 2018

Когато в някой момент от живота се сдобиеш с дете, едва ли си мислиш какво ще правиш, когато малкият вързоп стане на 7, грабне си таблета и започне да си прави профили из различни сайтове, да си чати с други деца и да играе на игри, в които акули късат главите на други акули!

Колкото и да е неприятно обаче, такъв момент настъпва и тогава ние, родителите, трябва да сме подготвени (а даже е добре и по-рано да сме подготвени!) за това, което детето ще срещне в интернет. За хората, на които може да попадне, за неподходящото съдържание, което със сигурност ще види и чуе, за опасностите, на които ще бъде подложено.

Трябва ние да сме подготвени, за да можем да подготвим и детето си, да го научим как да разпознава опасностите и рисковете в дигиталното общуване. Да го научим, че интернет е част от нашия живот, но, както и в реалния, ние можем и трябва да се защитаваме и да поставяме граници, отвъд които да не допускаме хора, ситуации и преживявания.

Или казано с три думи - от нас зависи детето да знае какво представлява интернет, какви ползи може да извлече от него и какво го чака там.

И понеже зависи от нас, на 17 март, събота, ви каним на едно страхотно и безплатно събитие, наречено От нас зависи, на което ще обсъдим 10 горещи теми за детската онлайн безопасност!

Но преди да ви ги представим, а и за да се убедите, че има смисъл да дойдете и да научите много и важни неща за тоя ми ти интернет и мястото на децата в него, ние сме ви подготвили един тест! Предлагаме ви първо да го попълните и след това да прочетете какво ви очаква на родителския форум "От нас зависи"!

[form id=8346]

Верните отговори на теста ще научите по време на родителския форум, който е организиран от Теленор, в партньорство с Центъра за безопасен интернет, Асоциация Родители и "Майко Мила!", и ето и някои от експертите, които ще чуете там:

♦ Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет, Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация Родители и Жюстин Томс, специалист с богат опит по онлайн медии и онлайн маркетинг, които ще преведат родителите през необятните дебри на онлайн пространството и ще им представят възможностите и заплахите, които дигиталното пространство съдържа

♦ д-р Радосвета Стаменкова, която ще ни въведе в темата за ранното сексуално възпитание и как пълноценно да общуваме с децата си

♦ комисар Явор Колев, началник на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП, който ще говори за педофилите в интернет и как да предпазим детето от тях

♦ Деян Благоев, който ще покаже достъпни решения за родителски контрол в интернет

♦ влогърът Крис Захариев ще разкаже как създава съдържанието, с което забавлява своите над 55 хиляди млади почитатели в YouTube.

♦ Евелина Павлова, създател на първата младежка платформа "Тийн стейшън", и Екатерина Михайлова от ИТ компания Маджио, ще посветят родителите в тайните на най-необятните забавления - младежкото творчеството и игрите

В програмата има още много интересни лектори и теми, а водещи на събитието ще бъдат Красимира и Елисавета от Майко Мила!, които ще се постараят да направят събитието едновременно полезно и забавно!

Затова - регистрирайте се за присъствие тук, а след това ви чакаме на 17 март, събота, от 9.30 до 16.30, в Sofia Event Center!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross