fbpx
Здраве

Топ медицински специалисти от България на едно място в Healee

21 януари 2021

Едно от най-неприятните изживявания за всеки родител е детето му да изпитва неразположение и болка. Особено когато децата са малки и дори не могат да кажат какво им е, тревогата у възрастните е огромна и всеки родител иска да получи адекватен медицински съвет веднага.

Всички сме виждали постовете на уплашени майки в социалните мрежи, които снимат обриви по кожата на детето си, описват симптоми и търсят съвет от другите родители.

Това е не само нередно, но понякога и опасно, тъй като мненията са десетки, а съветите в тях – абсолютно различни. Нуждата от бърза консултация обаче е разбираема – понякога децата вдигат висока температура буквално за минути например, а лекарят е далече, и
това кара майките да търсят помощ от други родители онлайн.

Помощта обаче може да дойде и от много по-адекватно място – платформата за телемедицина Healee например е изключително удобно решение за получаване на бърз медицински съвет, при това – от смартфона, докато си стоите вкъщи.

Мобилната апликация обединява над 1500 лекари в повече от 50 специалности, а единственото, което е необходимо да направите, за да я ползвате, е да се регистрирате.

Healee обединява лекари, работещи в големи болници из цялата страна, които предлагат консултация онлайн, включително и с видео разговор. Функционалностите включват запазване на медицински данни (кръвно налягане, пулс, температура и т.н.), файлове с лабораторни изследвания, снимки и документи, изследвания и други.

Най-търсената функционалност обаче е опцията за видео консултация със специалист. Тя е идеален вариант за случаи, в които трябва да опишете или покажете конкретен симптом (обрив например), или когато се налага лекарят да проведе по-обстоен разговор с пациента, за да даде оценка на състоянието и препоръка за лечение.

Наскоро пък над 120 лекари се обединиха в платформата, за да дават и консултации на пациенти с положителен Covid-19 тест и леки симптоми, което също е ценна възможност за всички, които имат симптоми, но не искат да се редят на опашка при личния лекар. Една
видеоконсултация в такъв случай би спестила и време, и допълнителни рискове за здравето.

Търсенето на специалист в Healee е лесно – бутонът Попитай води към списък с множество специалности, а след избиране на конкретна, се показват и всички специалисти, предлагащи консултация. Всеки лекар присъства в апликацията със снимка и кратко описание на професионалния му път – от колко години практикува съответната специалност, къде е завършил и какви допълнителни квалификации има. Рейтингът на лекаря и мненията от пациенти също е удачен начин за избор на специалист, към когото
да адресирате оплакванията си.

Когато изберете специалист, отидете на опцията Задай въпрос и, след като предплатите таксата за консултация, ще имате възможност да опишете всичко, което ви интересува. Можете да определите и в какъв интервал от време искате да получите отговор, като
повечето специалисти отговарят почти веднага – в зависимост от натовареността им в момента, разбира се.

Консултацията в Healee e изключително лесна и удобна възможност да получите навременен и професионален съвет особено в моменти, когато физическото посещение при лекар е невъзможно или не е препоръчително. Лекарят може да ви предложи да направите и реален преглед в първия удобен за това момент, както и да ви назначи допълнителни изследвания.

Healee е български стартъп, основан от хората, стартирали Телерик и други големи български технологични и медицински компании. Тя е водеща платформа за телемедицина и онлайн медицински консултации в България, но е използвана и във Великобритания, САЩ, Австралия и др. Технологията на приложението е на световно ниво, напълно защитена, сигурна и лесна за употреба, и най-важното – тя осигурява достъп до изключителни български медицински специалисти буквално с един клик.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross