fbpx
Новини

Искаш торта с Марая Кери, получаваш Мария Кюри

17 юни 2019

Мария Кюри е удивителна личност с големи научни постижения и първата жена носителка на Нобелова награда в две различни области на науката - физика (през 1903 г.) и химия ( през 1911 г.). Затова не е странно, че нейна снимка се появява на торта за рожден ден.

Истината обаче е, че това се дължи на объркване.

Това разбираме от една от най-споделяните публикации от миналата седмица. Хариет Лий разказа в Twitter как братовчедка ѝ поискала от колегите си торта с лика на Марая Кери за рождения си ден. Те обаче не разбрали правилно и поръчали торта със снимка на Мария Кюри...

На нас в "Майко Мила!" това недоразумение доста ни хареса, тъй като имаме слабост към науката (и никаква към иначе прекрасната Марая Кери) и се надяваме и рожденичката да се е забавлявала на грешката. Споделяйте сега вие на какви гафове с торти сте били свидетели, потърпевши или пък провокатори.

Още:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross