fbpx
Животът с деца

За сополите и живота

9 май 2017

Криси Тейген (модел и жената до певеца Джон Леджънд) знае, че дори и най-малките победи (например да извадиш огромен сопол от носа на детето) са големи успехи, когато си родител.

В интервю за сайтa Refinery29 моделът споделя откровено за задачата, с която е е заела и която може да погнуси мнозина, но е част от всекидневието на всяка майка или татко. На въпроса дали с дъщеря си Луна ѝ се е случвало да прави нещо, за което преди не ѝ е хрумвало, че ще се наложи да прави, Криси веднага посочва сополите (да, колкото и невероятно да звучи).

„Преди около пет минути бръкнах с пръст в нослето на Луна и извадих най-епичния, огромен сопол, който можете да си представите.“, казва Криси. „Избърсах си пръста в салфетка и за известно време го гледах вторачено и си мислех: „Господи, това е един невероятен сопол. Когато си родител, наистина се радваш, че си успял да махнеш такова нещо от носа на детето си.“

Тейген, която е известна със забавните си туитове, но и с позицията си по някои сериозни въпроси, като следродилната депресия, потвърди онова, което много родители знаят, а именно - борбата с детските сополи е толкова неравна и тежка, че неслучайно всеки евакуиран сопол предизвиква у тях небивала радост.

„Много внимавам и съм нежна, но веднъж видя ли сопол в нослето ѝ, просто не мога да заспя спокойно, докато не го махна.“, казва тя и ние напълно я разбираме.

По време на интервюто Криси все пак говори и за следродилната депресия (пълният текст на разказа ѝ е публикуван в сп. Glamour), и се опитва да успокои майките, казвайки им да не забравят, че „има светлина в края на тунела“.

„Когато бях потънала в депресия, дори не можех да си представя, че има и друг живот. Сега поглеждам назад към септември, октомври, ноември и декември и си мисля колко тежък и мрачен период е било всичко това. За съжаление, го осъзнаваш едва когато този период свърши. Няма как по друг начин да го обясня. И няма по-хубаво чувство от това да е свършило.“

Тейген споделя, че „все още има и добри, и лоши дни“ и е много благодарна на майка си, която живее със семейството и помага за отглеждането на Луна.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross