Истории от лято 2023

Едно море, една варицела, една „почивка“

14 август 2023

Конкурсът ни „Истории от лято 2023“ продължава с текст от Ивелина Кусарова, която ни напомня, че понякога „вкъщи си е най-добре“. Особено когато детето ти се разболее от варицела, докато сте в хотела на морето.

Очакваме и вашите истории от лятото на konkursmaikomila@gmail.com до 1 септември. 

Тази година основен партньор на конкурса е ePay.bg, които ще изберат един от участниците и ще го наградят със страхотен таблет Samsung Galaxy Tab A8, 10,5-инчов дисплей. Ние от Майко Мила ще наградим още петима от вас с пълен комплект от книгите ни – „Да оцелееш като родител“ 1, 2 и 3, както и с новото и допълнено издание на семейния ни пътеводител „Стигнахме ли вече?“. Ще раздадем и още пет поощрителни награди – тениска на Майко Мила. Пишете ни!

Привет от мен, Ивелина! Майка съм на едно момче на 3 години. Тазгодишната лятна „почивка“ определено ще бъде запомнена. Първо, тази почивка се планира 6 месеца по-рано. Освен това за първи път се организирахме да сме заедно с майка ми и баща ми, сестра ми с мъжа и двете ѝ деца, двете ми братовчедки със своите семейства, вуйна и вуйчо. Към компанията се включиха родителите и братът на съпруга на едната ми братовчедка.

Дано ми проследихте мисълта.

Близо 30 човека роднини за 7-дневна почивка. Уникално! Още в началото резервацията условието беше всички стаи да са на първия етаж на хотела. Пристигайки обаче, ни разхвърляха из целия хотел. Нашата стая беше на третия етаж без асансьор. Поне не напълнях от обездвижване с постоянното мъкнене нагоре-надолу на куфари, торби, раници и кисело дете.

Но не това ме напрегна.

Напрегнах се още първата вечер, защото детето спря да се храни, а цялото разнообразие от олинклузива остана непробвано през целия престой. Накрая пак купувах солети и марети. Напрежението продължи и когато отидохме на плажа. Детето стоя като препарирано в момента, в който го допра до пясъка. А се нахъсвахме цяла зима, как като отидем на море, ще копаем в пясъка, ще прескачаме вълните...

Поредна година писъци, рев и носене на ръце, докато сме на плажа.

Е, какво пък имаме басейн. Да, но! На третата вечер детето се изпъпчи... На сутринта – варицела! Пъпки по целия корем, гръб, лице, по скалпа, ушите. Впоследствие и температура. Бях готова да прекратя почивката и да загубя три нощувки, но компанията ме убеди да останем, защото всички деца и възрастни са преборедували варицела. Съответно повече нито морето видях, нито на басейн бяхме.

Но не само ние имахме проблеми.

Малкият син на сестра ми също беше с температура 4 дни, майка ми си сецна кръста от неудобно легло и едва ходеше, на баща ми кракът отново се схвана от неудобния диван, на който трябваше да спи (големият син на сестра ми го изолираха в стаята при майка ми и баща ми).

Накрая с вълнение и ентусиазъм си събрахме багажа и си тръгнахме. Както се казва „вкъщи си е най-добре“. Дано да се посмеете на моето преживяване, защото пишейки го, аз самата се смях, но докато бях в този филм, не ми беше смешно.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross