Истории от лято 2022

Героят на деня

18 септември 2022

Текстът на Михрибан Мюмюн е част от конкурса ни Истории от лято 2022. Споделете ни вашата лятна история и спечелете награди от Майко Мила и Неда Малчева.

Голямата награда ще получи един от вас и тя включва: книгата на Неда Малчева “Ще видиш ти, като родиш”, двете книги на Майко Мила – „Да оцелееш като родител“ 1 и 2, пътеводителя “Стигнахме ли вече”, както и книгата на Красимира Хаджииванова „Животът от нещата„, плюс тапи за уши, безценно шишенце валерианови капки и чаша с дизайн от Неда Малчева. Ще раздадем и 10 поощрителни награди с някоя от емблематичните чаши на Неда.

Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 15 септември. Няма ограничение за обем и жанр. Вие сте!


Аз съм голямо, непораснало момиче, не мога да седя мирно и да пазя тишина. Нуждая се от движение, предизвикателства, приключения и да участвам във всичко с цялото си тяло. Да играя. Та нали лятото е сезонът на летните ни емоции и щури, забавни игри и лудории. Така започна и моята история, която ще ви разкажа.

Лятото беше току-що започнало, аз и моето семейство щяхме да ходим на море в края на сезона.

Но махалата беше пълна с приятели, пристигнали при бабите си на гости през ваканцията. Всяка сутрин се събирахме на нашето определено място в парка на селото. Седяхме, говорихме си, след това играехме футбол, после на телефоните, карахме колела.

Един ден по пътя към парка, пред хранителния магазин, забелязах документи. Оказаха се лична карта, талон и шофьорска книжка. Влязох вътре в магазина и попитах магазинерката дали познава този господин, чиито документи съм намерила. Да, тя го позна и каза, че това са документите на чичо Мехмед от селото. Който, не щеш ли, влезе в този момент в магазина да ги търси. Така леля Гюлбие каза, че аз съм намерил неговите документи. Като тя ги държеше в ръката си. Тогава видях как светнаха очите на чичо Мехмед от радост, скочи и ме прегърна. Попита ме какво да ми вземе за награда. Но аз му отговорих, че няма нужда.

Моята голяма награда беше това, че той беше доволен и вече спокоен, че е намерил документите си.

Аз отидох при приятелите си и им разказах какво ми се е случило. В същото време чичо Мехмед пристигна при нас с една голяма кутия сладолед. Чувствах се много горда от стореното пред приятелите си. Когато той каза, че съм героят на деня, душата ми се изпълни с радост. Чичото ни каза да помним тази история и винаги да помагаме на хората. Една поучителна история, която беляза лятото ми и изпълни цялото ми тяло с вълнение.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross