fbpx
Писма за 8 март

Зелена си, моето момиче

29 февруари 2024
трева огледало жена отражение

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Деница Йорданова споделя с нас писмото, което пише до своето по-младо Аз. Предстои ви да прочетете много емоционален разказ за десетте години, които ги делят, и за случките, които стават уроци.


Мила 26-годишна Дени,

В момента ти си разстроена, разочарована. Въпреки че се бори до последно за възвишената си любов, тя си тръгна, остави те и си замина. Ти сега си съкрушена, наранена, омърлушена. Мислиш, че всичко свършва с първата любов, но това изобщо не е вярно. Ти си още млада, свежа, невинна. Не познаваш нито вдъхновяващата любов, нито истинското предателство!

Зелена си, моето момиче! Много зелена!

Ако знаеш само какво ти предстои в следващите 10 години! Разочарованията ще са като перли от огърлица. Много ще падаш, ще боли силно, но и всеки път ще се изправяш и ще се научиш по-бързо да преодоляваш личната си драма и болка. Животът понякога е труден, но знаеш ли, млада Дени – животът е един безкраен урок. В училището на живота няма отличници или двойкаджии. В училището на живота ние сме неопитни и всяка опитност заплащаме с много душевни рани. Страданието ни пречиства и ни прави по-силни. 

За да опознаеш истинската любов, мила Дени, ти трябва да познаеш и дълбоката драма. Едва тогава можеш да оцениш щастието, което съдбата ти предлага. Нищо не идва даром на този свят. За всяко щастие се плаща солена цена.

Мечтата ти винаги е била да имаш две дъщери близначки.

Знаеш ли? За миг ти дори ще се докоснеш до тази мечта. Ще се усмихнеш на слънчевото си щастие, ще повярваш в сбъдването на мечтите и точно тогава ще настъпи обрат за теб. 

Ти ще си мислиш, че повече няма бъдеще за теб, че фактът, че си се събрала да живееш с човек, който проявява грубост и агресия и застрашава живота и бременността ти, ще те бележат с тъга до края на дните ти. И че няма да успееш като птицата феникс да се възродиш от пепелта. И точно в този миг, когато си загубила надежда, че някога ще срещнеш истинското щастие, слънцето ще ти се усмихне.

Да, ти ще си самотна майка.

Ще изпитваш страх в началото. Ще се съмняваш дали можеш да се справиш, но след всяка загуба ще добиваш нови сили да се бориш в името на единственото дете, което съдбата ти е подарила. Бебето близначе на дъщеря ти, уви, ще остане само несбъдната мечта, защото синдромът на изчезващия близнак ще си каже думата и ще те възмезди кармично вероятно за някогашни твои погрешни решения.

Обаче не забравяй едно – никога не търпи и не позволявай да унижават достойнството ти! Всеки човек е ценен по своята същност и е създаден, за да дарява любов и да бъде обичан. 

Щастието понякога наистина закъснява.

Но когато вярваш дълбоко в него, то рано или късно ще се появи. И да, аз съм на 36 години, мила 26-годишна Дени. Преживях няколко лични емоционални разочарования, преместих се в друг град с надеждата да създам мечтаното семейно огнище, но всъщност разбрах, че съм попаднала в златна клетка и като по чудо успях да спася живота си и този на невръстната си дъщеря. След постоянните минорни ежедневни случки, които добиха кулминационен завършек с драматична ситуация, добих смелост да напусна този град. Върнах се в родния си град и отново почнах от нулата да се боря за себе си и детето си. Сега то ходи на детска градина и обича от сърце човека, който топли сърцето ми. 

Имаш много уроци да учиш, мила Дени.

Любовта не се определя от кръвните връзки. Човекът до теб, който ще се появи след 10 години, ще обича дъщеря ти повече, отколкото би могъл да я обича роден баща. Доброто сърце е по-осезаемо от кръвно-родствената връзка. Понякога любовта си прокрадва неведоми пътища, за да я оценим. Хората, които са ни сторили зло в миналото, са всъщност уроци, които ни правят силни и ни дават шанс да оценим по-искрено чистите и добри хора. 

Животът е прекрасен!

И в твоя двор ще грейне слънцето на любовта – онази омайната любов, която те оставя без дъх и преобръща живота ти към добро. Вярвай и ще бъдеш възнаградена! Бъди добра и търпелива. Научи се бързо да прощаваш и не бъди толкова критична към себе си. Детето ти заслужава да се радва на усмивката ти и да се любува на спокойното ежедневие, което му създаваш! 

С най-сърдечни прегръдки,
Твоето бъдещо „Аз“ след 10 години

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross