fbpx
И аз съм човек

Защо все повече жени искат да лежат на дивана, да пият следобеден чай и да не разбират нищо от секс?

7 юни 2024
Бриджъртън сериал

21-ви век, еманципирани жени, girl power, ние можем всичко, правим всичко, ние сме си всичко. Време в, което т.нар. hustle култура или по-просто казано – любовта към якото блъскане и поставянето на работата на пиедестал, сякаш процъфтява. Но в това забързано ежедневие (повръщам малко от този израз) лека-полека път си пробива един друг феномен – романтизирането на собствения ни живот.

Именно с „романтизирането“ е свързано и най-новото любимо „забранено“ удоволствие на жените. Или поне на няколко десетки милиона от тях. Предполагам, че сте чували за сериала „Бриджъртън“. Или пък не сте? А може би трепетно очаквате втората част на трети сезон?

„Бриджъртън“ спада в категорията на т.нар. period dramas, но по никакъв начин не е исторически достоверен и ако очаквате това от сериала на Netflix, то ще останете дълбоко разочаровани.

Уловката тук е друга – „Бриджъртън“ е рай за онези, които искат да си дадат почивка от реалността. Оказва се, че доста хора имат нужда точно от това.

Бриджъртън сериал

Историческата драма ни предлага щедра доза приятна естетика, добре изглеждащи и доста сексуално възбудени хора, пищни балове, стегнати корсети, красиви костюми, съвременни хитове, преработени в класически аранжимент, щипка хумор и вечната тема за търсенето на истинската любов. А жените искат да се покатерят през екраните на телевизорите си и да заживеят там!

Но причината далеч не е, за да спечелят любовта на някой мрачен, но страшно сексапилен херцог. На жените просто им се иска нещо… по-простичко.

Защото животът в света на „Бриджъртън“ изглежда тооолкова сладък и лежерен.

Събуждаш се, прислугата те облича и подготвя за деня, пиеш чай, ядеш сладкиши, четеш си клюкарската колонка, бродираш или свириш на пиано. След това се разхождаш в градината, а вечерта отиваш на бал, облечена в най-красивата си рокля, оглеждайки се за подходящ съпруг. За предпочитане херцог, виконт или лорд. И за предпочитане такъв, който често отсъства от дома си. 

Без стрес, без работа, без висене в трафика. Без детски градини, курсове за самоусъвършенстване. Без безкрайно готвене, чистене и събиране на чорапи от пода.

Изведнъж идеята да бъдеш невинна девица, живееща в регентска Англия изглежда така примамлива. Дори носенето на стегнат корсет звучи някак забавно, защото получаваш спиращ дъха push-up ефект без пластични операции. Интересите ти са сведени до видовете шевове в бродирането, свирене на музикален инструмент и ходене до шивачката, за да си вземеш новата рокля за бала. 

Децата не ти пищят на главата, не те дърпат и изобщо не те занимават със себе си, защото имаш бавачка. Мъжът ти не ти хърка на главата, защото спите в отделни спални. Не готвиш, не чистиш, в този свят няма миене на прозорци, 

И сексът. Сексът е с главно „С“ в света на „Бриджъртън“ .

Е, жените там нямат никакво понятие от него, но се учат доста бързо в движение. Вярно е, че главните героини буквално не знаят кое къде се „поставя“ и „прониква“ , а майките им се опитват да им обясняват с нескопосани метафори и примери за отношенията между хрътките в провинциалните им имения, но след това нещата винаги магически си идват по местата.

Не е никак срамно или странно да си мечтаеш за лято, изпълнено с балове, следобедни чайове, разходки из огромни имения и изпепеляващи погледи от мъже, които „горят“ за теб. Защото понякога е страшно изтощаващо да си онова другото – майка, съпруга, работник, шофьор, аниматор, домашна помощница, организатор на събития, героиня, която се опитва да си напъха корема в новите дънки. Дайте ми един диван, чаша чай, няколко мъфина и един секси херцог и ще повдигна Земята!

Вяра Иванова

Отговорен редактор на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
cross