И аз съм човек

Вдъхновение има. Има вдъхновение. 

4 април 2022

Помните ли как в “Оркестър без име” Велко Кънев тактуваше на момченцето с цигулката и го нареждаше за липсата на вдъхновение?

“Раз, два, три, четири – не бързаай – четири... Така. Има напредък. Напредък има. Но няма вдъхновение. Вдъхновение няма. Размах. Повече размах трябва.”

И ние го помним. То и как иначе. Колко пъти в живота досега сме я използвали репликата с липсата на вдъхновение – представа си нямате! То и ние не си ги броим да ви кажем честно, но ето сега ни се отдава възможност да я използваме отново, само че наопаки, защото вдъхновение има. Има вдъхновение. Ще го последва и размахът, но всичко по реда си.

Този път вдъхновението идва от ИКЕА.

Но да почнем малко по-отдалече. 

Вървяхме си един следобед с цел и посока, а именно – да открием най-подходящите завеси, към които да хвърляме поглед с облекчение вместо с отвращение. И както си вървяхме, вървяхме, попаднахме на ikea.bg

Вие сега сигурно ще си кажете “Ехе, ние откога сме попаднали там, вие намерихте с какво да ни се хвалите”. И ще сте прави – попадали сме и ние много често, а пък по време на локдауните през последните две години направо си бяхме редовни посетители.

Но не ни е за това думата.

Та, попадаме си ние на ikea.bg, откъдето, стана ясно, не е като да не сме минавали, и виждаме секция, която се нарича Вдъхновение

Ама ето го къде било вдъхновението! Ние къде го търсим, то къде се е скрило. И като ни обзе това ми ти вдъхновение, като ни помъкна на гости по разни чужди къщи… “Влез тука”, казва, “не бой се, много е хубаво.” И ти влизаш, какво да правиш. И почваш да разглеждаш стаи, домове, балконски градини, домашни офиси… 

“Ама ние сме само за едни пердета”, се чуваме да мънкаме тихичко, докато влизаме в следващия дом,от който задължително искаме да си тръгнем не само с пердета, ами с няколко възглавници, поне едно кресло и един-два шкафа. 

Домове, в които си добре дошъл

Ако много се чудите защо нахалстваме по къщите на хората и влизаме най-безочливо да им разглеждаме всичко, докато си заплюваме от черпак през лампа до кухненски плот, то е защото новият наръчник за дома на ИКЕА, който удобно се е разположил в секция “Вдъхновение” на сайта им , ни дава именно тази възможност.

Съдържанието е представено така, че освен идеи и вдъхновение за обзавеждане и оборудване на дома, всеки има възможност да получи и конкретни дизайнерски решения за неговото лично пространство. Нещо повече –  да ги види как изглеждат реално в един истински дом с три деца, например, и, докато го прави, бързо и лесно да се осведоми за цена и наличност и директно да поръча каквото му е необходимо.

На нас специално не ни се мърдаше от къщата на това прекрасно петчленно семейство, което е сменило града за по-спокоен живот в провинцията. При тях обаче завеси не си харесахме.

Но пък при другото семейство, където се застояхме, имаше чудесни завеси  Oсвен това имаха и празник, една торта се появи в суматохата и нямаше как да не останем да ги уважим хората.

Идеи за лично ползване

Да надзърнем в дневната, да влезем в кухнята, да отворим някой и друг шкаф и да видим как от една маса стават три, които спокойно могат да съберат сума ти гости, е не просто вдъхновяващо. То може да е и животоспасяващо, когато се чудиш как и къде да прибереш всички играчки на децата или как точно да съжителстват три поколения в един апартамент, който да продължи да е функционален и уютен.

Разходката из интерактивното съдържание на този наръчник за дома е възможност и за откриване на отговори,  за които обикновено не се сещаме сами, защото идват от специалист. Тук дизайн решенията са представени свободно, така че всеки да вземе от тях това, което му е нужно, докато използва пълния потенциал на пространството вкъщи.

Може да започнете като нас в търсене на завеси и да свършите с истинско вдъхновение за реорганизиране на дома, ново съчетание на мебели и материи и намиране на още място за онова мечтано кресло, което идеално ще се върже с решението ви за нов цвят на стената зад него. 

И тук идва размахът. Казахме ви, че ще има такъв. Защото когато има вдъхновение какъв искаме да бъде домът ни, неизбежно се появява и размахът, с който да го претворим. 

Вижте повече на ikea.bg/homes и после ни поканете на гости. Ще дойдем, какво си мислите.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross