fbpx
Новини

Учениците се връщат в класните стаи от 31 май

26 май 2021

От 31 май (понеделник) се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от пети до единадесети клас, предава dnews.bg.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда.

Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите. Необходимо е и съгласуване с обществения съвет и приемане от педагогическия съвет в училището. След приключване на тази процедура се уведомява регионалното управление на образованието.

Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение. Не е необходимо разрешение от министъра, когато по преценка на директора към дистанционно обучение преминава отделна паралелка от училището.

Остава възможността със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се обучават в електронна среда и след 31 май. Срокът за преминаване към обучение от разстояние ще се съобразява с епидемичната обстановка в училището.

Тъй като присъственото обучение е изключително важно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците, желателно е по възможност дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross