Видео

Традиционни коледни празници. Разговор с проф. Маргарита Карамихова - част 1

19 декември 2021

Скъпи приятели, наближават едни от най-хубавите дни в годината, а началото на цикъла рождественски празници започва още утре с Игнажден.

Какво се е правело на Игнажден, на Бъдни вечер и на Коледа преди векове; какво са слагали на трапезата си старите българи; какви гадания са правели и какви традиции са спазвали - за всичко това си говорим с нашия любим събеседник проф. Маргарита Карамихова от Великотърновския университет.

Видеото се излъчва с подкрепата на нашите партньори и приятели ФАНТАСТИКО, които са ни най-верен помощник по празниците, защото при тях може да се открие всичко за една красива и вкусна празнична трапеза.

Това е първата част от видеото, в която си говорим за Игнажден и късмета на къщата, а утре във втората ще разберем повече за традиционното празнуване на Бъдни вечер и Коледа. Приятно гледане!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross