Новини

Топ 5 детски книги, подходящи за коледен подарък

26 ноември 2022

Знаете ли, че почти всички исландци си подаряват книга за Коледа? Коледата се промъква с тихи стъпки и преди да сте попаднали в празничната виелица и да не можете да откриете сред претъпканите витрини подходящия подарък, ние сме се погрижили да попаднете на единствения, който може да бъде отворен много пъти всеки ден от годината. И не само да бъде отворен, но и да потънете в него и да прекарате часове. С него можете да изживеете поне още няколко живота и да пътешествате, без да си покажете носа навън. 

Книгата все пак си остава подаръка, чиито батерии винаги работят и не се чупи на първата игра.

За да не се лутате сред над 9000 хиляди заглавия, издадени само тази година, ние питахме Деси Алексиева от Fox book café какви книги да изберем за децата тази Коледа. Тя подготви един спретнат списък със заглавия, подходящи за деца до 7-годишна възраст. Всички могат да бъдат поръчани от онлайн книжарницата на Fox book café или да ги намерите на място на ул. “Гладстон” 32. 

1. “Най-прекрасния подарък

Стопляща сърцето история за най-важния подарък, който можем да дадем и не се купува с пари – приятелството. Подходяща за деца от 3 до 6 години, тази римувана приказка ги учи, че невинаги подаръците са предмети и че най-хубавата Коледа е винаги споделената.

2. “Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса” 

Казват, че по Коледа се случват чудеса – желанията се сбъдват, онова, за което сме мечтали, става възможно. Невероятните коледни преживелици на Петсън и Финдъс ще ни помогнат и ние да се убедим в това, да повярваме в себе си, да станем по-добри. Ако все още не познавате тези двама веселяци Петсън и Финдъс, Коледа е чудесен момент да се запознаете с тях и техните весели истории. (Между другото, Финдъс е котараче, което винаги умее да изненадва своя приятел Петсън, както само котките го умеят.)

Можете да видите и другите истории на двамата приятели тук. Историята е подходяща за деца над 3 години и за повечето възрастни.

3. “Уинстън и коледното писмо

Ако обичате книгите, които са направени като адвент календар с 24 (и половина) истории, то със сигурност тази ще ви хареса. В нея ще откриете:

  • малка мишка с голяма мисия; 
  • 24 и половина глави за четене всеки ден до Коледа;
  • предизвикателства и идеи, с които да зарадвате любимите си хора за празника.

4. “Зимна приказка

Ето и още една история за приятелството. Колкото и Мецана да иска да се включи в празненството за Коледа, все пак тя и Мечо заспиват. Какво ли ще се случи с коледните им подаръци? Прочетете в римуваната “Зимна приказка” на издателство “Лисиче”. 

5. “Едно коледно желание

Не мога да не включа в любимите си коледни истории и изключително нежната книга с изящните илюстрации на Емили Сътън.

И още малко предложения

Във Fox book café имаме Книжен адвент календар, в който сме включили 24 различни коледни книги, подходящи за всички малки любители на Коледа.

Но ако не сте на коледна вълна, можете да погледнете още няколко заглавия, които много обичаме. Имме пълна колекция с римуваните истории на Джулия Доналдсън, преведени брилянтно на български от Рицаря на книгата Мария Донева. А тук е нашата колекция от книги на изключително талантливата авторка и илюстраторка Евгения Войнова.

И понеже знаем, че децата растат, очаквайте и нашите препоръки за по-големи деца и книги за възрастни.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross