fbpx
Жените могат всичко

Тя е на 100 и е най-възрастният състезател по силов трибой

24 август 2021

Идит Мъруей-Трейна е много неща: пра-прабаба, бивша учителка по танци и душата на компанията, пише Men’s Health. Сега за 100-ия си рожден ден, който отбеляза на 8 август, тя се записа и като най-възрастният активен състезател по силов трибой. И да, потвърдено e от Рекордите на Гинес.

Идит започва да ходи на фитнес преди 9 години - на 91. Дамата, живееща в Тампа, е окуражена да се захване с тежестите от дългогодишна приятелка, която искала да стане по-активна. Но си признава, че в началото са я завлекли във фитнеса “ревяща и ритаща”. 

“Докато гледах как тренират другите жени, си помислих, че и аз мога да вдигна това-онова. И вдигнах”, казва тя в интервюто си за Гинес.

“Като започнах да ходя редовно, си дадох сметка, че ми харесва и се предизвиквах да ставам малко по-добра и по-добра всеки път. И не след дълго станах част от отбора.”

Много скоро Идит става сериозен състезател по силов трибой с много отличия в старша възрастова група. Оказва се, че вече няма място вкъщи за всички трофеи.

“Когато хората разбраха, че съм над 90-годишна и се занимавам с подобно нещо, започнаха да ми обръщат повече внимание.”

Заради пандемията Идит спира с тренировките и състезанията. По време на последното си състезание през 2019 г. е била на 98 години и 94 дни.

След падането на някои ограничения тя отново тренира и планира да се върне към състезанията през ноември.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross