fbpx
Новини

Тя е на 100, с петима съпрузи зад гърба си и с желание за нова любов

19 януари 2022

Когато Джералдин Карлан става на 100 години, синът ѝ я снима облечена във великолепната сребриста рокля за рождения ѝ ден и я пита дали може да постне снимката в Туитър. “Разбира се, може и да си намеря още един съпруг”, казва тя.

Джералдин на партито за 100-ия ѝ рожден ден

Всъщност Джералдин изобщо не си търси нов съпруг - и без друго вече е имала петима. “Защо ми е да се женя”, възкликва тя. Но би се радвала да си намери компания, пише Агнес Павловски в Today.

“Докато съм здрава, искам да пътувам, да правя неща, все още ми се иска да танцувам…”, казва Джералдин. “Наслаждавам се на възрастта си. Децата ми се грижат добре за мен и аз съм една от най-щастливите жени на света.”

Синът ѝ Лорънс Краус казва, че си е представял, че туитът му със снимката на майка му ще вдъхнови другите хора и не е устоял да добави и шегата ѝ за новия съпруг. 

“Мисля, че това е страхотна снимка. Колко хора изглеждат така на 100 години? Тя изглежда превъзходно и се чувства щастлива”, споделя Краус. 

Впечатляваща биография 

До миналата година Джералдин е шофирала сама колата си, а до миналия месец е живеела самостоятелно в Торонто. Съвсем скоро се е преместила на остров Принц Едуард, за да живее със сина си. 

Джералдин Карлан е родена през 1921 г. във Виена, Австрия. Майка ѝ емигрира с нея като бебе в Канада. Живяла е и в Калифорния, Ню Йорк и Флорида.

Както и много други столетници, изглежда, че и тя е изтеглила печеливш билет от здравната лотария. Не е имала никакви сериозни заболявания през живота си като рак или сърдечни болести. 

Сватбата с първия ѝ съпруг, 1943 г.

Вечерта след 100-ия ѝ рожден ден Джералдин пада, но не чупи никакви кости. Все пак я оставят в болница за наблюдение, където отново установяват, че няма никакви здравословни проблеми. Както казва самата тя: “Нищо ми няма, само дето паднах”.

Питана за навиците, които са ѝ помогнали да доживее толкова дълго, 100-годишната дама се чуди дали не е заради това, че не е пила никакъв алкохол в живота си - нито вино, нито шампанско, нито дори ликьор, казва тя. “Не виждах особена причина да пия”, което е в противовес с едно проучване, което твърди, че умерената употреба на алкохол се свързва с дълголетие. 

Като млада за кратко е пушила, но бързо се е отказала. Що се отнася до храненето, Джералдин казва, че обича да хапва всичко, включително сладко и шоколад. “Много обичам омари. Обичам стекове. Обичам всички хубави неща в живота”, казва Джералдин и добавя, че винаги е била слаба и никога не е имала проблеми със запазването на теглото си. 

Впечатляващ дух

Джералдин е била бизнесдама и е въртяла магазин за подаръци, обществена пералня и закусвалня в Торонто. “Страшно ми харесваше. Бях много добра, много ми вървеше.”

Сега хобитата ѝ са четене, кръстословици, плетене и игра с кучето. Любовта ѝ към пазаруването, хубавите дрехи и добрия външен вид вероятно също играе роля за дълголетието ѝ, предполага синът ѝ.

“Тя има много силна воля и страхотна енергия”, казва Лорънс. “Всъщност е доста инатлива и е свикнала да прави нещата по нейния си начин, което смятам за особено важно”, казва той. 

Когато докторът ѝ казал, че пациентите на нейната възраст се възстановяват от подобни падания по-бавно, Джералдин го погледнала и се присмяла на словосъчетанието “нейната възраст”. “Тогава разбрах, че ще се оправи”, казал докторът на сина ѝ. “Джералдин никога не се е определяла спрямо това на колко е години и предполагам, че така се стига до 100”, казва още лекарят ѝ.

На Джералдин все още ѝ се иска да намери си намери другар, с когото да ходи на срещи и да споделя живота си. “Би било много хубаво. А и го заслужавам”, казва тя. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross