fbpx
Писма за 8 март

Ти си достатъчна

27 февруари 2024
майка дъщеря поляна цветя

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 
Това е изключително емоционалното писмо на Надежда Христова до дъщеря ѝ, в което ѝ пожелава най-прекрасните неща – такива, които всички бихме пожелали на децата си.


Скъпа Мони,

Пиша това писмо до теб, месец преди да навършиш деветия си рожден ден, но сякаш го пиша до малкото 9-годишно момиче в мен. Пиша със сълзи в очите и с бучка в гърлото, защото има толкова много неща, които искам да ти кажа и толкова много неща, от които искам да те предпазя.

Ти си достатъчна.

Такава, каквато си. Няма значение дали си слаба, или пълна, дали си ниска, или висока, дали си с дълга, или с къса коса. Ти си прекрасна, защото блестиш отвътре. Обичай се и се грижи да поливаш и подхранваш вътрешната си красота, защото тя те прави да цъфтиш отвън. 

Ти си силна

Имаш прекрасно семейство, което те обича, и винаги можеш да разчиташ на нас, но най-вече имаш вътрешна сила, която ще ти помогне да постигнеш всичко, което пожелаеш.

Ти МОЖЕШ.

Ти си умно и способно дете, с което всеки родител би се гордял. Поставяй си цели и ги постигай. Бъди борбена и не се отказвай. Знам, че можеш да направиш всичко, което пожелаеш.

Танцувай, рисувай, слушай музика.

Греби с пълни шепи от този шарен живот и се забавлявай. Нито един ден не трябва да бъде скучен!

Пътувай и приключенствай.

Срещай се с нови хора, посещавай нови места, не се страхувай от различното. Когато опознаваме нови светове, опознаваме и частичка от себе си. 

Обичай и бъди обичана.

Не се страхувай да се влюбиш, защото любовта дава криле. Пожелавам ти да срещнеш добър и достоен за теб човек, да изживееш голяма любов и да създадеш силно семейство.

Грижи се за себе си.

Не губи енергия в хора, които не те заслужават, и за неща, които те ограбват физически и емоционално. Цени се и се пази!

Създавай и пази приятелства.

Пожелавам ти да имаш истински хора в живота си, на които да можеш да се опреш. Невинаги ще бъдем до теб, но верните приятелите ще ти подадат ръка, когато е трудно. Раздавай се и бъди добър приятел. 

И накрая помни – всичко ще бъде наред!

Животът е осеян с препятствия. Много често се лутаме в различни посоки и не знаем дали сме на правия път. Знай, че когато ти е трудно, винаги можеш да разчиташ на мен за съвет. А когато вече ме няма, слушай вътрешния си глас и върви напред, защото моите съвети, опит, мисли и памет са частичка от теб.

Обичам те! 
Мама

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross