fbpx
Писма за 8 март

Светлината в живота ми

28 февруари 2024
майка дъщеря тийнейджърка

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Това е писмото на Павлина Атанасова към нейната дъщеря тийнейджърка.


Когато се появи преди 15 години, изцяло промени живота ми.

Докато растеше, с всяка изминала година забелязвах как поразително много приличаш на мен и по външност, и по характер. Моята мини прекрасна версия!

Упорита, своеволна, амбициозна.

И най-важното – със силно развито чувство за справедливост! Обичаше от всичко най-много да рисуваш. Правеше изненади за рождените ни дни – картички и сувенири от мидички и шишарки. И всичко беше тайно – скриваше се в една стая и не даваше никой да влиза, докато не свършиш.

Много бързо се дразнеше, палиш като клечка кибрит. После също толкова бързо ти минава.

Аз бях същата. Като барут.

Веднъж в училище мой съученик ме дразнеше в часа. Изведнъж побеснях. И без да мисля, му обърнах стола, на който седеше. После така се изплаших, че ще ме накажат. Слава богу, ми се размина. Ама му беше за урок. Повече не ме закачи.

Спомням си как дълго избирахме името ти.

Какви ли варианти не ни минаваха през ума... Накрая се спряхме на нетрадиционно име. Сега в цялото училище няма никой с такова име. Уникална си ни и ти!!!

Сега вече си тинейджър бунтар. Правиш ми непрекъснато забележки, че си голяма, а пък аз продължавам да се държа с теб като с малко дете. Не ми даваш да се сприятелявам със съучениците ти, за да не навлизам в твоя запазен периметър.

Но несъмнено се гордееш с мен.

Гледаш ме с несравнимо обожание и ми казваш, че съм най-добрата майка и не съм като другите. Споделяш всички впечатления и вълнения. Имаш ми пълно доверие. Като се върна назад в годините на моето детство, съвсем откровено мога да твърдя, че ме превъзхождаш във всичко!

Няма да спра да ти го повтарям – обичам те много, ти си светлината в живота ми!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross