Истории от лято 2022

Среща

22 август 2022

Текстът на Галина Радулова е част от конкурса ни за летни разкази „Истории от лято 2022„. Споделете ни вашата лятна история и спечелете награди от Майко Мила и Неда Малчева.

Голямата награда ще получи един от вас и тя включва: книгата на Неда Малчева “Ще видиш ти, като родиш”, двете книги на Майко Мила – „Да оцелееш като родител“ 1 и 2, пътеводителя “Стигнахме ли вече”, както и книгата на Красимира Хаджииванова „Животът от нещата„, плюс тапи за уши, безценно шишенце валерианови капки и чаша с дизайн от Неда Малчева. Ще раздадем и 10 поощрителни награди с някоя от емблематичните чаши на Неда.

Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 10 септември. Няма ограничение за обем и жанр. Вие сте!


Сутринта беше прохладна. Изгревът  се прокрадваше през облаците, оранжевият цвят беше така неустоим. Даже и гларусите му се любуваха. Морето галеше плажа със своите вълни, а водораслите се закачаха със скалите. 

Оооо, а на брега... На брега двама влюбени се гледаха с топлота в очите. Вятърът вееше косите на девойката, а момчето здраво беше вкопчило ръка в нейната. 

Сякаш времето за тях беше сега и в този момент. Друг не би съществувал...

Те дори не ме забелязаха. А аз забравих за какво бях на плажа. Гледката беше красива. В тях гореше пламък, бушуваха чувства и пръскаха искрици любов.

Изведнъж морският вятър ги прекъсна. Шапката на девойката литна във въздуха. Ефирната, плисирана рокля заигра по стройните ѝ крака. Двамата срещнаха поглед. В очите им се четеше онази безгранична любов, която може да те развълнува. Без да се замисли, момчето тръгна към шапката. Сякаш знаеше, че ѝ е любима.

След секунда, освен нейният аксесоар за глава, той държеше нещо в шепата си. В мен се породи женско любопитство. Какво ли я накара да се усмихне? Дали това беше мида, камъче, или може би рапан? Оттам излетя  пеперуда. Тя литна и кацна по румените бузи на девойката. Разнесе се весел смях. Устните им в миг се допряха и запечатаха този миг на щастие.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross