fbpx
Новини

Специално време с детето в Деня на бащата

7 юни 2024
Снимка: НВИМ

Как се програмират роботи, как се рисува върху вода, как се използва симулатор на състезателен автомобил или уред за канадска борба ще узнаят бащите и техните деца на 8 юни в Националния военноисторически музей (НВИМ).

Поводът е Денят на бащата, а пространството ще е отворено от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен.

Планирани са още много спортни игри, дженга, впечатляващи химични експерименти, обработване на метал, VR разходка, игри с награди и ателие с естествени материали.

В този ден на децата всичко ще е позволено – от скачане на матрак до майсторенето на фигури от дърво и модели на градове. Ще има още фехтовка, състезания, снимки с анимационни герои.

Децата, които от малки искат да са войници, пожарникари или полицаи, ще имат възможност да видят дали тази професия наистина е за тях.

Ако метеорологичните условия позволяват, атракцията „Експонатите оживяват“ дава шанс да се надникне отвътре в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8 и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“.

Малките посетители ще имат възможност да се снимат на ретро мотоциклет, използван в миналото от българската армия, или зад волана на едни от най-модерните автомобили. Може да се качат на багер, електрически минибус или да покарат електрическо колело.

За участниците, които решат най-бързо и правилно военна кръстословица, има награда.

В програмата има още четене или оцветяване, както и интерактивен детски театър. За по-приключенски настроените е преживяването в скаутски лагер.

Денят на бащата ще се проведе и във филиалите на НВИМ – Музея на авиацията в Крумово, Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross