И аз съм човек

Спечели стипендия от Майко Мила и учи aMBA в The Business Institute

23 септември 2022

Чували ли сте латинската сентенция, че трябва да се учи не за училището, а за живота? Е, и да не сте, сигурно ви се е случвало да се зачудите защо ви е трябвало в училище да учите валентността на водорода, но никой не ви е обяснил някои далеч по-практични неща като например как да си платите данъците, защо е важно да си здравноосигурен, защо е важно да разбирате бизнес модела на организацията, в която работите, нищо че сте още асистент, или пък да сте запознат с базови концепции в бизнес финансите. 

Балансът на знания “за училището” и “за живота” е това, което прави едно образование качествено и смислено. И ако до един момент всички трупаме академични знания, които после да приложим в дадена област, то после практиката е къде-къде по-важна. 

И точно към зажаднелите за практика е поканата ни да кандидатстват за три стипендии за alternative MBA от Майко Мила и The Business Institute. Конкурсът вече стартира, а 18-ият випуск aMBA на The Business Institute търси своите нови попълнения, които са готови да получат практични основни знания за бизнеса, за да реализират най-смелите си бизнес идеи или професионално развитие. И по този начин да научат някои работи тъкмо “за живота”, а не единствено с цел придобиване на диплома. Не ни разбирайте погрешно - няма нищо лошо в дипломите и академичните знания. Но ако не знаеш как да приложиш знанията, които стоят зад нея, тя си остава просто една хартия.

Какво е alternative MBA?

В обучението по alternative MBA всичко е насочено към практиката. Целият обучение включва множество силно интерактивни работилници, които развиват реални умения от ден 1. Областите са следните: основи на стратегия и позициониране, маркетинг, финанси и убедително представяне на проект за 1-ви семестър; след това във 2-ри семестър заедно да управляват компания в онлайн симулация на Харвард и да изберат желана специализация през втория семестър.

Alternative MBA (aMBA) следва подхода на класическите MBA, но адаптиран към бизнес средата в България. Това е интерактивна 9-месечна програма, обединяваща хора с различни умения, бизнеси и гледни точки. Програмата цели изграждането на комплексни бизнес и мениджмънт умения, директно приложими в практиката. 

Съдържанието е базирано на международни и авторски методологии и инструменти и реални български или бизнес казуси, както и реалистични казуси от симулации на Харвард. В рамките на целия курс на обучение се разглежда реален бизнес казус на някоя компания и така курсистите имат възможност да стигнат до конкретни решения и да проверят всичко, което учат, “в движение”.

Какво ново?

Участниците в тази aMBA програма ще могат да изберат специализация във втория семестър. Това е нововъведение от тази година, като досега изборът беше между тематичните области „Хора и екипи“ и „Проекти и процеси“. От новия випуск 18 към тях се включва и още една област - “Иновации и промяна”.

За кого е aMBA на The Business Institute?

Съвсем спокойно можем да се измъкнем, като кажем “за всички”, но няма да го направим. Но, да, за всички, наистина.

За всеки, който от години иска да направи нещо свое, но все не му достига: 

А) време - защото винаги трябва да се прави нещо друго по-важно;

Б) средства - защото парите винаги трябва да отидат за нещо по-съществено;

В) смелост - защото не знаеш откъде да го подхванеш и как да го завъртиш.

Обучението по aMBA е подходящо и за всички настоящи професионалисти в света на бизнеса, които имат нужда да надградят, обогатят, раздвижат, опреснят – и каквото друго се сетите – знанията си, за да станат по-бързи, смели и сръчни във всекидневните оперативни предизвикателства.

Alternative MBA е и за онези, изгубили тръпката от “играта”, но имащи желание да я преоткрият, за да доразвият уменията си и да продължат към нови начинания със свежи сили.

А стипендиите?

Стипендиите са три. Една, покриваща 90% от пълната такса за обучение, и две, покриващи 50% от пълната такса за обучение. Кандидатстването вече тече с пълна сила и ще продължи до 5 октомври. Става в специалната платформа на сайта на The Business Institute, където ще искаме да ни разкажете малко за себе си, за професионалния си и/или предприемачески опит и, изобщо, за творческите ви планове - сигурни сме, че имате такива.

Ще се радваме да прочетем малко повече за вас и да изберем трима, които ще могат да се включат в 18-ия aMBA випуск на The Business Institute. Ще обявим победителите на 10 октомври, а учебната година започва на 20 октомври. Един вид, ще ходите на училище заедно с децата, което е страхотно, защото те съвсем резонно могат да ви питат (с лека истерия) “Написа ли си домашното?!”, а вие хлъднокръвно да ги мятате по тополите с небрежното “Днес нямаме домашно”, защото си знаете, че в aMBA се учи не за домашното, а за живота. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross