fbpx
Новини

Скритите букви по фасадата на Националната библиотека

11 септември 2021

Тази вечер (11 септември) от 21:00 до 22:00 фасадата на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще оживее и ще приюти всички букви от българската азбука в разточително и безкрайно интересно 3D мапинг шоу "Скритите букви".

Прожекцията ще е на всеки 15 минути и е по идея на фондация "Прочети София". Важно е да знаете, че входовете за достъп ще са откъм ул. "Оборище" и откъм ул. "Шипка".

Визуалният разказ, посветен на езика ни, е създаден от Полина Герасимова от Poliforma. Музиката е на Kan Wakan, поезията е от Стефан Икога.

Разкошната българска кирилица, която ще видят всички посетители, е шрифтът "Комета" на художника Кирил Златков. Събитието е в подкрепа и на излизащата утре (12 септември) по книжарниците антология "Скритите букви", съдържаща 70 стихотворения от някои от най-добрите български съвременни поети.

Заведете децата или ги оставете на някого и заведете себе си. Ще е чудесно. Входът е свободен.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross