fbpx
Новини

Ще се върнат ли всички ученици в клас?

17 май 2021

"Само 5-и и 9-и клас от днес няма да бъдат в училище. Може да се преосмисли дали от следващата седмица, или най-късно от 1-ви юни да не се върнат всички ученици. Не мисля, че ще се получи по-голямо струпване. Големите ученици свикнаха с дистанционното обучение, което не е добре. По-малките ученици - 5-и, 6-и и 7-ми клас, си харесват присъственото обучение." Това коментира пред БНТ Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование, цитиран от dnews.bg.

По думите му има дефицити, които са се натрупали при отделни предмети, затова е добре да се направи изходно ниво, с цел те да бъдат наваксани. Според Асен Александров няма проблем с оформянето на срочните оценки.                           

"На бала ти си без маска, танцуваш, на една маса си с приятели, докато на матурата си доста по-изолиран, в стая с до 5 души си. На матурите карантинираните ученици ще бъдат в отделна стая. 99,9 процента е вероятно да бъде и един в стаята, тъй като само 10 ученици са били карантинирани и само 5 са с коронавирус. За цялата страна в едно училище да е повече от един е малко вероятно", допълни Асен Александров.

Той добави, че квесторите трябва да бъдат с маска и да са ваксинирани или прекарали болестта.

"Матурите след 10-и клас трябва да се проведат. По 10 души в стая, дезинфекция във всяка класна стая. Тази година матурите ще бъдат по-спокойни, защото сме по-подготвени", заяви Асен Александров.

"Контактуваме със служебното правителство, няма да правят промени с начина и графика на провеждане на матурите. До седмица ще уточним малки детайли относно завършването на учебната година", каза още Асен Александров. И си пожела тази учебна година да се завърши присъствено и да се освободим от психологическото напрежение.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross