fbpx
Писма за 8 март

С постоянство се сбъдват мечти

7 март 2024
балон планини

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Еделина Найденова се включва в конкурса с писмо до дъщеря си.


Дъще моя,

Пиша ти това писмо, за да ти разкажа за появата ти на бял свят. 

Докато го пиша, ръцете ми треперят, а сърцето ми учестено тупти, защото много те обичам и животът ми това си ти. Дълго време бях сама, тъжна и отчаяна бях, помолих Бог за дете с горещи молитви на уста и той смили се и изпрати ми теб. 

Когато те родих, всичко придоби смисъл, появата ти светът ми озари, бях толкова щастлива, че дори не осъзнавах какво вълшебство ми се случва. 

Скъпо мое дете, ти сега си само на четири години, още много дълъг път те чака, ще пораснеш и ще разбереш колко важна си за мен. 

Разбира се, ти своя път ще извървиш, понякога и ще грешиш, но това ще те направи по-силна, и ще израстваш, и все по-мъдра ще ставаш. 

Това е то, в живота има и възходи, и падения, но аз ще съм до теб, дъще, и ще те подкрепям, ще държа ръката ти, ще те те изслушвам и ще ти бъда рамо. 

Знай, че трябва винаги да бъдеш себе си, бъди добра, строга, но справедлива. 

Запомни от мен, че не всички хора ще те харесват, ще има и недоброжелатели, вредители, лоши хора. Няма как да бъдем харесвани от всички, но има как да се предпазваме, като се обграждаме с добри хора. И тези, които останат при теб в трудните моменти, тези хора те обичат истински – пази ги! 

Премахни от себе си всяка наивност и доверчивост, бъди бдителна и не допускай злоупотреби. Но и не позволявай на негативните хора да ти влияят зле, остани себе си, вярвай в Бог и прави добро, остани човек с добро сърце и Бог няма да те изостави. 

Крачи целеустремено по своя път напред, защото само с постоянство ще сбъдваш съкровени мечти и ще пребъдеш. 

Дори ако дойде ден, в който вече няма да сме заедно, помни думите ми и следвай моите съвети, пази ме в сърцето си, аз винаги ще бъда там. 

С обич,
Мама

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross