fbpx
Новини

Предизвикай се с кауза и спечели награди

4 май 2021

Не е нужно да си припомняме азбучни истини колко е важно да се спортува, как движението е здраве и колко добре се отразява на духа и ума ни едно тяло, дето си е на мястото – буквално и преносно. Но ако все пак имате нужда от допълнителна мотивация и предизвикателство, пробвайте да се предизвикате с кауза. 

Точно “Предизвикай се с кауза” е инициативата на образователната организация “Заедно в час”, която иска да обедини чрез спорт и движение хиляди хора от страната и чужбина, знаещи, че образованието е висша ценност. Спортното предизвикателство е само провокацията, която започва разговора за това колко е важно всяко дете във всеки регион на страната да има достъп до качествено образование – каквато е и мисията на “Заедно в час”.

Как може да заявите подкрепата си: като се регистрирате на https://zaednovchas.bg/sport/, изберете спорт (може и просто ходене да е, стига да заявите някакви километри, с които искате да се предизвикате), изберете артикул или билет на стойност между 15 и 20 лв., с които искате да подкрепите организацията, и после започвате подготовка, за да изпълните предизвикателството на 30 май. Има една много симпатична подробност – всеки регистрирал се участва за над 100 награди, включващи най-различни активности, ваучери за спортни дейности, книги и още сума ти неща, които могат да бъдат разгледани за допълнително спортно настървение тук

Наградите са допълнителен стимул, но най-важното е чрез нестандартното спортно събитие, което ще се случи едновременно в цялата страна на 30 май, да се даде гласност на идеята за качествено съвременно образование за всички ученици във всички краища на България.

“Заедно в час” не са сами в това и освен подкрепа от нас, получават такава и от много партньори и посланици на инициативата, които също ще се предизвикат. Част от тях са актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова и Ники Илиев, както и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Йордан Йовчев, Любо Ганев, Кубрат Пулев, Инес Субашка, Мария Кинкина и Илияна Стоилова. Всички те са измислили предизвикателство, което да изпълнят на 30 май, и вече се подготвят за него, споделяйки с последователите си в социалните мрежи какво точно правят. 

Ако искате да подкрепите мисията на “Заедно в час”, регистрирайте се и стягайте маратонките, защото 30 май наближава. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross