fbpx
Писма за 8 март

Понякога и лошото е хубаво

28 февруари 2024
жена наздравица чаша

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

С този текст при нас идва Илиана Рашева, която има да каже някои важни неща на по-младото си Аз.


Знаеш ли кое е най-хубавото на живота? 

Не знаеш какво ще е утре.

Глезен ли ще навехнеш, от тотото ли ще спечелиш, ще срещнеш ли, ще се сбогуваш ли... Понякога очакваш да срещнеш човек, а срещаш урок. Друг път очакваш да срещнеш човек, а срещаш небе. Понякога не чакаш нищо, а получаваш всичко. Друг път гониш нещо, а те настига нищото. И сядаш на дивана, пейката... Или сядаш на земята.

И мислиш, после се смееш нервно, осъзнал колко си малък. И колко голям е животът.

Сипваш си едно малко и въображаемо, вдигаш наздравица с него. Казваш му звучното „Евала!“ и отпиваш с благодарност. Понеже си на правилното място. Просто ти е трябвало малко време и няколко житейски шамара да го осъзнаеш. Да, и лошото е хубаво. Просто е по-трудно хубаво от общоприетото хубаво.

И точно днес, така от нищото, някакъв невидим пръст прави кръгово движение пред очите ми и те следват това движение и се оглеждат честно наоколо. Около мен самата. И ми става уютно в хаоса ми, понеже е перфектен. 

Който го няма до мен – не съм му мястото. 

Който стои до мен – част е от пътя ми. Който се уплаши да се бори – лежи безпомощно в спомените ми. 

Който дойде за малко, остана завинаги... 

Шарено е. По най-красивия черно-бял начин. И да, понякога болезнено е, но вярвай ми – справедливо е, щом така е казал животът.

Наздраве за мен и всички в моя хаос!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross