fbpx
Новини

Подарете книжки на деца до 2 г. от семейства в неравностойно положение

12 ноември 2021

За трети път фондация “Тръст за социална алтернатива” иска да зарадва за коледните празници млади майки и семейства с малки деца със страхотни книжки за коледните празници. 

Фондацията организира кампанията “Подари приказка”, в която до 15 декември се събират стари, но запазени, или нови детски книжки за деца до 2-годишна възраст. После те отиват при семействата от патронажната грижа на фондацията “Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще”. Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. 

Идеята на кампанията е да стимулира ранното детско развитие и да покаже, че четенето на децата от най-малка възраст има безценни ползи.

Какво можете да направите

  • изпратете или занесете книжките на адрес София, бул. Патриарх Евтимий 64, Тръст за социална алтернатива;
  • споделете кампания във фейсбук, за да разберат повече хора, че могат да дарят книжки
  • Ако искате, можете да запишете и кратко видео как четете на детето си откъс от любима книжка и да го споделите на страницата на кампанията във фейсбук с #podariprikazka, за да запалите и други родители да четат и разказват приказки на децата си от най-ранна възраст.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross