fbpx
Новини

Подай ръка и направи един страйк за благотворителност 

14 декември 2022

За трета година подред всички боулинг зали от веригата MegaXtreme Bowling (собственост на Фантастико Груп) отварят вратите си за доброто и организират благотворителен боулинг турнир в подкрепата на различна кауза. Тази година подкрепата ще бъде насочена към сдружение “Конна терапия”.

Какво представлява инициативата

Всички приходи от игрите, изиграни в боулинг залите MegaXtreme Bowling на 17 декември (събота), ще отидат за благотворителност. Залите са четири: в JoyStation в “Студенски град”, в SkyCity Mall, Mega Xtreme Bowling в “Люлин” и в MegaXtreme Bowling в търговски център Фантастико в Перник. Всеки, който има един свободен час в събота, може да го отдели за забавление и за подкрепа на смислена кауза. 

Официалният старт на събитието е в 11:00 часа в боулинг залата в JoyStation в „Студентски град“. Там на пистите за един страйк в името на доброто ще излязат спортните легенди Мария Гроздева, Владо Николов и Евгени Иванов; актьорите Весела Бабинова, Диляна Попова и Филип Буков; телевизионните водещи на bTV Натали Трифонова, Валери Генов, Илия Илиев и един от гласовете на bTV Radio

- Надежда Василева. Боулинг с кауза ще играят още Славена Вътова, шампиони по боулинг и млади надежди в този спорт.

Сдружение “Конна терапия”

В терапевтичните програми на сдружението са включени около 70 деца, които посещават индивидуални или групови терапии. Там с хипотерапия се помага на деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа, говорни, поведенчески, социални, емоционални и други затруднения. Основател на сдружение “Конна терапия” е Веселина Фелдман – психолог и специалист по терапия с коне. „Ние работим със страшно много доброволци и аз искрено се възхищавам на тези хора, които отделят от времето, от усилията си за това да вървят с нас по този нелек път”, казва Веселина. “Това за мен е огромна мотивация от една страна. От друга страна – усмивките на децата, това, което ние виждаме като ефект от нашата работа, резултатите, които постигаме са изключително мотивиращи и няма как да спрем, защото това, което се случва е наистина уникално.”

Една от най-належащите нужди в момента за сдружението е изграждането на подходящ дом за конете. 

Вижте повече за инициативата в това видео и отидете да пробвате как сте на боулинг пистите в името на добра кауза. “Подай ръка” е на 17 декември във всички зали на MegaXtreme Bowling. Сдружение “Конна терапия”, в чиято полза ще отидат събраните средства от игрите, се намира в Кокаляне на ул. “Кокалянски рид” 4 км. А доброто е навсякъде около нас, но най-вече в нас самите. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross