fbpx
Писма за 8 март

Писмо до моето внуче

3 март 2024
баба внуче

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Люси Султанова участва в конкурса с писмо до своите внучета – едното на година и половина, другото почти на 29.


Мило бабино внуче,

Мъничък, хубавичък, умничък, добричък... Какво ли те чака в живота? Как ѝ се иска на баба да те напъти, да те предпази...

Иска ми се най-напред да си здрав, защото здравето е най-важното. Лошото е, че човек разбира това, когато се разболее сериозно. Дано никога да не го разбереш. Грижи се за здравето си.

Прави редовно профилактични прегледи.

Искам да си вечно с широко отворени очички към света и да се учиш непрекъснато. Да не спираш да се ограмотяваш и сам, дори след поредната университетска диплома. Учи чужди езици. Учи всякакви неща. Знанието е богатство, а процесът на учене – вълшебство.

Пътувай много, миличък.

Опознавай нови места, срещай се с нови хора. Прави снимки, за да си припомняш и да разказваш, но не прекалявай – гледай на новите места и през очите си, не само през обектива.

Нека край теб винаги има приятели. Те ще са различни, не ги съди. Обичай ги.

Нека любовта те срещне. Не я отблъсвай. Не се страхувай да обичаш. Обичай много. Не се плаши от разочарованията. Пак обичай.

Работи това, което ти е интересно и те прави щастлив. Влагай душата си в работата, но не забравяй и за семейството и приятелите.

Обаждай се редовно на родителите си.

Уважавай ги. Те са хората, които ще те обичат най-много.

Карай внимателно. Не искам дори и врабче да убиеш на пътя. 

Бъди добър с всички хора. Раздавай добрина около себе си. Това прави щастлив. Когато се сещаш за мен, искам да си казваш „Бабо, днес бях щастлив, направих добро!“.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross