fbpx
Писма за 8 март

Писмо до детето, което не родих

1 март 2024
силует жена залез

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Даниела Иванова ни изпрати едно писмо, което много малко хора се осмеляват да напишат. Благодарим, Даниела, за доверието и откровеността.


Има една книга – „Писма до Ния, която не родих“, на Димана Йорданова. Може би след време и аз ще напиша „Писма до теб, което не родих“.

Но докато събера смелост за цяла книга, това единствено писмо може би ще се окаже спасението за душата ми, която от няколко месеца кърви и страда. Заради липсата на смелост, заради страха, който изпитах, заради сълзите, с които  удавих мъката.

Прости ми, че не ти дадох шанс да усетиш света в цялата му радост и опасност. 
Прости ми, че не ти позволих да пишеш един ден писма до децата си.
Прости ми, че не те оставих по-дълго, за да те усетя и да позволя да те обикна.

Понякога животът ни предизвиква да вземаме решения, с които да спасим първо себе си. И това е най-важното, за да се съхраним и да успеем все пак да излъчваме любов и да я предаваме на хората до нас.

Избрах трудния път.

Защото макар и в толкова зряла възраст, не съм достатъчно пораснала, за да бъда майка на дете, което да бъде щастливо. Ще нося този кръст като болка, но и като урок. И като отправна точка за новия път, по който трябва да поема.

Благодаря ти, че ме накара да мина през това. 
Благодаря ти, че дойде, макар за толкова малко, но ми показа, че мога да помисля първо за себе си и да не се съобразя с общоприетите максими.
Благодаря ти, че избра мен, за да ми докажеш, че мога да обичам себе си – макар и егоистично.

Някога ще имам възможност да те прегърна – макар и в друга форма.

Д.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross