fbpx
Новини

Пирон в челото, ако искаш момче

9 февруари 2022

Бременна пакистанска жена заби пирон в главата си по съвета на лечител, който ѝ казал, че това ще ѝ гарантира раждането на момче, съобщи АФП, цитирана от darik.bg.

Допитването до лечители, чиито практики се коренят в мистичните суфистки предания, е широко разпространена в Пакистан, където мюсюлманите са мнозинство. Всичко това се случва въпреки неодобрението на някои ислямски школи.

В Южна Азия се вярва, че синът осигурява по-добра финансова сигурност на родителите, отколкото дъщерите.

Жената пристигнала в болница в северозападния град Пешавар, след като се опитала сама да извади пирона с клещи, разказва пред АФП лекарят Хайдер Хан.

"Тя беше в пълно съзнание, но изпитваше огромни болки", казва Хан, който отстранил пирона.

Майката на три дъщери казала, че е бременна с друго момиче. Рентгеновата снимка показала, че 5-сантиметровият пирон е пробил през челото на жената, но не е попаднал в мозъка ѝ. Хан казва, че за забиването му е използван чук или друг тежък предмет.

Първоначално жената казала на персонала на болницата, че сама е забила пирона в главата си по съвет на лечителя, а по-късно заявила, че той е извършил това действие.

Полицията в Пешавар се опитва да открие лечителя, за да го разпита. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross