И аз съм човек

Онова време от годината с онези пожарникари

15 ноември 2021

Настъпи моментът, в който светът (или поне една част от него) отново ще се умилява пред вълнуващите портрети на пожарникари и животни, увековечени с благотворителна цел и отпечатани на календар.

Това са знаменитите австралийски пожарникари, които вече 29 години безмилостно палят пожари във въображението на милиони жени по целия свят. 

Някои от лицата в календара са познати от предишни години, но има и нови попълнения. Животните също. Спасени кучета и котки, диви животни, домашни любимци, терапевтични коне - всякакви животни участват в снимките и подборът им е доста сериозен.

Заснемането на фотосесията и видеата за нея отнемат почти месец. И всичко това се прави в подкрепа на различни благотворителни каузи. Тази година във фокуса на кампанията са организации, които се занимават с опазване и спасяване на животни. До момента продажбата на календарите е донесла 3,2 млн. долара дарения.

Календарите са няколко вида - само с кучета, само с котки, само с коне, само с пожарникари… Можете да ги разгледате на официалния сайт на инициативата, откъдето могат и да се поръчват с шипинг до почти всяка точка на света.

Можете да последвате Australian Firefighters Calendar във Фейсбук и в Инстаграм.

А ето и кадри от някои от фотосесиите (знаем, че за това сте тук):

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross