fbpx
Образование

Образованието – каквото и да е или какво да е?

5 април 2024

За трудните теми в образованието ще говорят родители, експерти, институции и медии във форум „ОБРАЗОВАНИЕТО – каквото и да е или КАКВО ДА Е?“, организиран от Майко Мила и Национална мрежа за децата под патронажа на кмета на София – Васил Терзиев.

Събитието ще се състои на 13 април (събота) в Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Входът е свободен и е предвиден целодневно излъчване на живо на всички дискусионни панели. Стриймингът ще е достъпен в деня на събитието в каналите на Майко Мила.

В рамките на форума ще се опитаме не просто да поставяме ниска оценка на ситуацията с българското образованието – защото е ясно, че има много какво да се желае. Фокусът на разговорите ще бъде върху смислените усилия в нейното подобряване. Както се казва във документалния филм за образование „Ние сме тези, които очаквахме“: „Образованието е сложен проблем. Ако не беше така, досега щяхме да сме го разрешили“. С този филм ще завърши и самият форум.

А ето и цялата програма:

Форумът започва в 10:00 с темата „Как трябва да изглежда ранното учене? (И защо не трябва да е такова, каквото е)“. След това ще обсъдим въвеждането на едносменния режим като малка промяна в образователната система у нас, която може да отвори вратата към по-големите промени.

Третата тема е „Какво мерят матурите – успехите на училища и ученици или възможността на родителите да плащат за частни уроци?“. Последната тема е „Агресията в училище – проблем на всички, решения от никого“.

Във всеки дискусионен панел ще участват трима гости и модератор, като е предвидено време и за въпроси и коментари от публиката.

Сред участниците във форума ще са Ваня Георгиева от екипа на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН, Александра Мирчева – експерт в Столичната община, Красимира Хаджииванова – съосновател на родителската платформа „Майко Мила“, Яна Алексиева – изпълнителен директор на „Асоциация Родители“ и член на Управителния съвет на Национална мрежа за децата, Пламена Николова от „Фондация за децата в риск по света“, Ивелина Пашова, която е ръководител „Обучение и подкрепа на училищни екипи“ в „Заедно в час“, Неда Кристанова, която е директор на „Център за оценяване в предучилищното и училищното образование“ и др.

Пълната програма и всички участници във форума можете да откриете на специалната страница на събитието.

Очакваме ви на 13 април от 10:00 в Топлоцентрала.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община, издателство „Рива“ и International Asset Bank.


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross