fbpx
Новини

Ново предложение: пълно затваряне на София

16 март 2021

Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София и в София област, пише dariknews.bgТова каза пред журналисти Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директори на столични болници.

Тези предложения ще се обсъдят по-късно днес от столичния оперативен щаб. Пенчев уточни, че вероятно мерките ще влязат в сила от петък, тази седмица.

Възможно е да се затворят напълно и театрите и кината, както и фитнес центровете.
 Не се предвижда създаване на контролно-пропускателни пунктове, добави Пенчев.

Първоначално мерките ще бъдат въведени за 14 дни, но това няма да стане "от днес за утре", уточни той, пише dnews.bg.

Около 75 на сто от болничните легла в София са заети, посочи още Пенчев. По думите му в болница "Пирогов" е увеличен броят на леглата с 20 за лечение на коронавирусна инфекция.

В болница "Света Анна" също ще бъде увеличен броят на леглата, каза директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков. По думите му половината от всичките легла в болницата са отделени за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Близнаков уточни, че 30 на сто от капацитета на детското отделение са заети от деца, заразени с COVID-19, които не са в тежко състояние. Някои от децата са заедно с майките си, които също са заразени с вируса.

Данчо Пенчев призова всички граждани на София да спазват мерките, тъй като ситуацията е тревожна.

През последните дни се наблюдава ръст на новите случаи на COVID-19 в цялата страна. Данните за последното денонощие показват 4637 новодиагностицирани с коронавирус в страната. Като в София област са 117, а в София град – 1116 души за последните 24 часа.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross