fbpx
Писма за 8 март

Нищо не се случва напразно

8 март 2024
жена в гръб слънце в косите ѝ

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Велислава Шуманска пише до своето 20-годишно аз, за да я успокои, че нищо не е напразно.


Мило мое, неопитно момиче,

Иска ми се да ти кажа толкова много неща. Да не бъдеш наивна, да не разчиташ само на чувствата си, а и на разума, да мислиш първо за себе си и после за другите, да виждаш отвъд думите и обещанията, НО... тогава няма да видиш нещата, които аз видях, няма да изплачеш сълзите, които ще те направят по-добър човек.

Знаеш ли, всяка сълза, която ще се стече по лицето ти, всяка болка, която ще изгаря душата ти, всеки път, в който си мислиш, че няма да се изправиш и пътят свършва – всичко това е само момент.

Моментът ще отмине, следите ще останат, но нищо, което ти се случва, няма да е напразно!

Знам, че в този момент не го осъзнаваш, но е така. Всяко нещо, което се случва в живота, е винаги и само за добро. За съжаление, ние не го осъзнаваме в дадения момент, а се вглъбяваме в болката си.

Затова продължавай да вървиш, да падаш, да ставаш, да се бориш и градиш. Не искам да променяш нищо! Чакат те едни от най-хубавите ти дни в живота. Чакат те и много трудни моменти, големи загуби и дори саморазрушение. Но ти ще се издигнеш отново, ще можеш да си поемеш въздух отново, ще се усмихнеш истински отново.

Никой друг не познава душата ти като мен, затова ти гарантирам, че ще успееш. Откъде знам ли? Защото аз съм твоето бъдеще и те обичам, и се гордея с всеки твой избор!

Бори се, можеш!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross