fbpx
Писма за 8 март

Неочаквана среща

27 февруари 2024
жена ходи по плажа

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 
Това е разказът на Павлина Атанасова, в който тя ни разказва как се среща с една млада жена, която поразително прилича на нея.


Неочакваната среща със съвсем млада жена на кея в Приморско, която поразително приличаше на мен отпреди 20 години, не само ме изненада, но ме хвърли в размисъл. Тя беше уверена, дръзка, чаровна и, разбира се, непоправима романтичка. Когато разговаряхме, забелязах, че ме изслушваше с интерес. Задаваше ми много въпроси, говореше бързо и припряно и не спираше да се усмихва. Нима беше възможно?

Тя беше пълно мое копие.

Огледален образ. Чувствах, че имам да ѝ кажа толкова неща, но думите ми се губеха. Вълнувах се много. Тази прекрасна млада жена обичаше до лудост морето, пътешествията и музиката. Имаше хиляди мечти и желания. И кураж да ги осъществи. Дали и аз бях такава? Съвсем ненадейно ме попита: „Щастлива ли си сега?“

Какво да кажа? Щастието за мен не е постоянна величина. Един ден го имаш, на другия ти се изплъзва. Тя ме гледаше с очакване и знаеше, че не мога да излъжа. Отговорих, че съм щастлива и благодарна за всички неща, които ми са се случили и са ми помогнали да израсна. Щастлива съм, че имам хора, които обичам и са винаги до мен.

Исках да ѝ пожелая от сърце да сбъдне всичките си мечти и да вярва в себе си, но тя изчезна така бързо, както се появи. Загледах се в безкрайното синьо море и потънах в моя свят от мечти.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross