fbpx
Писма за 8 март

Не им вярвай!

8 март 2024
жена танцува в клуб

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Екатерина Младенова взема участие в конкурса ни с писмо до по-младото си Аз.

Кате, Кате… 

Аз съм твоето пораснало, но само на години „Аз“. Не обичам да ме питат, все пак знаеш, жени сме и не е прилично, но хайде ще загатна. Аз съм твоето „Аз“ след 10 години и идвам да ти кажа да не им вярваш…

Не вярвай на тези, дето все ти казват, че дискотеките няма да избягат, и да се изучиш, че после купон винаги ще има.

Ами избягаха, бре, Кате. НЯ-МА ГИ!

Взе, че ти умота един момък главата и на 26 години си с 4 деца, и то магарета вече, големи. Та, аз вече не мога да направя нищо по този въпрос, но ти можеш! Стига си отлагала забавленията и срещите с приятели, разходките навън и всеки възможен миг за откъсване от злободневието.

Съвсем скоро ще срещнеш едно страхотно момче, което няма да можеш да оставиш, а и не трябва. Това ще е твоят път, но толкова бързо ще те завърти животът, че ще си тананикаш само в банята, по-чиста от момина сълза.

Отиди, разкърши се, виж свят, че ако ти кажа и какви времена ще настанат...

Ще има и един не кратък период, в който и магазините дори ще бъдат затворени, а хората ще си взимат кучета, за да имат оправдание да се разходят навън. Абе, по-хубаво да спра дотук с тези детайли, че ще те стресна. И все пак, ако купиш няколко камиона с маски сега, след години ще удариш кьоравото. За числата от тотото не помня и не следя ама такива абсурдни времена идат, че шансът да си ги представиш е значително по-малък от това да нацелиш тотото.

Мен ме дърпа дъщеря ти да ходя да ѝ направя закуска и денят започва, тъй че трябва да те оставям.

Сега правя кафето и вечерта го бия студено като биричка, та ще тръгвам…

Обличай една рокля и довечера да се разкършиш Целувки, мило лудо Кате, и не се променяй, просто се обичай повече!

Твоя вярна и остаряла, но все така луда,
Екатерина

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross