fbpx
Писма за 8 март

Не бързай!

27 февруари 2024
жена отражение огледало

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 
Стефани Георгиева участва в конкурса ни с писмо до по-младото си Аз. Ето го и него:


Какво бих казала на по-младото ми Аз? Най-вече: „Не бързай!“.

Това е толкова клиширан съвет. Но е най-ценният, който можеш да получиш. 

Винаги ми е липсвало сплотено семейство. С раздялата на нашите, животът ми се обърка. Не че преди е бил нареден. Никога не сме били истински сплотени. По-добре раздяла, отколкото грозни гледки. На това малко момиче, което тепърва растеше, бих казала само хубави думи.

Тя мечтаеше само за обич и семейство.

Но най-вече да знае, че не е сама. Не е единствена с такъв проблем. Бих ѝ казала да се концентрира в ученето, в самоусъвършенстването, в това да бъде по-добра версия на себе си. Да не тръгва по хлъзгави пътища.

Да цени достойнството си и да се мотивира от злобните забележки, а не да се затваря в себе си. Да докаже, че може, бих ѝ казала, защото ще го направи. Ще успее. Ще сбъдне своите мечти, но нека върви само напред. Да не се отклонява. Да не се променя. Да знае, че ще открие своето семейство, но когато му дойде времето. Да не пришпорва нещата.

Всичко идва в точния ден и точния час – когато трябва.

Нито ден, нито час по-рано. Бих ѝ казала, че я обичам, защото помня колко ѝ беше нужно да го чуе. Бих я прегърнала, защото отдавна никой не я беше прегръщал. Бих я похвалила за всичко, което се опитва да направи. Бих я смъмрила, че не е достатъчно упорита и не развива целия си потенциал.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross