fbpx
Опознай България със 100-те обекта

Нашата разходка до Царевец

28 юни 2024
Царевец от птичи поглед
Снимка: Архитектурно-музеен резерват Царевец

Днес при нас е Антония Димитрова, която ни разказва за семейната си екскурзия до Царевец.

Текстът на Антония е част от съвместния ни конкурс с Yettel. Всеки месец до края на лятото ще награждаваме трима от вас с цели комплекти страхотни награди от Yettel (пъзели, плажни кърпи, туристически канчета) и ще подаряваме нашия семеен пътеводител „Стигнахме ли вече?“

От вас очакваме истории, свързани с посещенията ви (минали или скорошни) на някой от 100-те национални туристически обекта, както и регистрация в приложението на Yettel, където можете да събирате дигитални печати от обектите, да гледате видео истории за много от тях и да се включите в игра за брой събрани печати със страхотни технологични награди. (Не се изисква да сте абонат на телекома, за да се регистрирате.)

Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com. Нямаме търпение да четем!


Царевец е едно прекрасно място с невероятно красива гледка. Пристигнахме към обяд и, както се вижда на снимките, доста бяхме гладни. Пътят от Ямбол до Велико Търново доста ни поизмори.

Та след като си хапнахме кюфтенца се запътихме към върха и църквата. Времето обаче не беше на наша страна и задуха силен вятър. Небето беше надвиснало над нас и навсякъде имаше черни облаци.

Силният вятър и дъждът не можаха да ни спрат да стигнем до църквата. Влизайки в нея, сякаш времето ни чакаше да се скрием и започна още по-силен дъжд с гръмотевици и силен вятър. Прозорците на църквата бяха отворени и силният вятър ги люлееше. Едва не ги счупи. Помогнахме на уредничката да ги затвори и зачакахме бурята да отмине.

Снимки: Архитектурно-музеен резерват Царевец

Стоейки вътре в църквата на това величествено място, си мислех за хората, които са го построили, за хоратам които са влизали и излизали оттук. Представях си ги как са изглеждали. Царе, царици, боляри и обикновени хора... Колко труд са положили, за да построят това величествено място, запазено и до днес.

Дъждът премина. Слънцето огря целия връх и на небето се показа дъга. Време беше да се прибираме. От Царевец ни остана незабравим спомен. Със сигурност ще върнем там! 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross