fbpx
Новини

Националният военноисторически музей кани на рожден ден

2 юли 2021

Кога друг път ще ви се падне да ви поканят на 105-и рожден ден! Националният военноисторически музей (НВИМ) чества точно 105 години от създаването си с 12-часов маратон с всякакви активности и вход свободен, та затова и кани така щедро.

Това се случва тази събота и неделя - 3 и 4 юли, и ще е идеално, ако се чудите къде да заведете децата (или себе си) през почивните дни.

На 3 юли музеят отваря врати в 18:00, а в 19:00 започва концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. После от 21:00 концерт ще има и Представителният духов оркестър на Националната гвардейска част. 

След това в 21:40 ще има специално огнено шоу, представено от клуб “Дивинитас”. А пък в 22:00 ще ви пуснат четири филма, за да си ги изгледате точно под звездите в двора на музея. 

Филмите са създавани между 20-те и 40-те години на миналия век и са представени от Българската национална филмотека в тазгодишния Сезон на класическия филм, организиран от Асоциацията на Европейските синематеки. Прожекциите ще бъдат съпроводени с музика на живо, изпълнена от Бояна Желязкова-Зарева – цигулка, и Ясен Обретенов – пиано.

С тази инициатива НВИМ се включва в Нощ на музеите. Но ако вие не сте много по нощните преживявания, не се притеснявайте - музеят ще работи в неделя от 10:00 до 17:00 часа отново с вход свободен за външната и постоянната хронологична експозиция. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross