fbpx
Новини

МОН издаде заповед за онлайн обучение на всички ученици в най-засегнатите от Covid-19 области

20 октомври 2021

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн, пише на официалния сайт на Министерство на образованието и науката. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Министърът на образованието и науката е издал заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври.

В информацията се съобщава още, че от МОН са предложили на МЗ да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от 1 до 4 в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост.

Аргументът е, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си вкъщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа не е получено съгласие от МЗ. По тази причина министър Денков издава заповедта за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross