fbpx
Новини

Можеш ли да носиш 5 кг стара хартия?

17 август 2021

И тази година ще имаме чудесната възможност да реализираме на практика любимото “мо'ем да носим”, като съберем поне едни 5 кг стара хартия и ги депозираме за рециклиране по време на инициативата “Стара хартия за нова книга”. 

Кампанията помага на децата да научат повече за рециклирането – какво представлява и защо е важно, но и им дава възможност да намерят подопечен възрастен и да го впрегнат да свърши нещо полезно за природата. Възрастният трябва да бъде използван максимално, като му се предостави шансът да носи и повече от 5 кг хартия, ако това, разбира се, му е възможно. 

В замяна на тези 5 кг хартия за рециклиране детето може да получи две книги, издадени вече под шапката на инициативата: „Пазители на планетата“ или вече познатите заглавия „Ти можеш да спасиш планетата“ и „Грийн тийн“.

Новото заглавие „Пазители на планетата“ е пълно с факти, активности и съвети за опазването на околната среда – от компостиране и намаляване на употребата на пластмаса до почистване на плажовете и подпомагане на дивия живот. 

В посока активно опазване на природата – не просто като не я замърсяваме, но и като я почистваме, е и надсловът, под който ще премине деветото издание на “Стара хартия за нова книга”. Да се готвят София, Русе и Добрич, които тази година ще са домакини на инициативата.

В София събитието ще е на 19 септември от 10:00 до 19:00 часа на бул. „Витоша“ 37 пред Книжен център „Гринуич“. 

Добрич дебютира в кампанията на 25 септември от 10:00 до 13:00 на пл. „Свобода“ и ще е част от честванията по случай празника на града.

А в Русе “Стара хартия за нова книга” ще бъде на 26 септември също от 10:00 до 13:00 часа пред хотел „Дунав“.

За осемте години в инициативата са се включили 50 358 деца, които с помощта на своите родители са предали за рециклиране 267,5 тона хартия и са получили 58 770 книжки. Рециклираната хартия е спасила 3478 дървета от изсичане.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross