fbpx
Спорт

Спорт с децата и сред природата – с Мини Байк и Рън за Чепън

19 април 2024
Снимка: Екип

Ако искате да запалите децата си по спорта, грабвайте колелетата и се регистрирайте за Мини Байк и Рън за Чепън.

Срокът е до 25 април и побързайте, тъй като местата за малки състезатели са ограничен до 150. Участието за тях е без такса, а има осигурени и награди.

Важно условие е предварителна онлайн регистрация на участващите деца. Тя включва и два вида декларации, които родителите трябва да носят със себе си в деня на състезанието.

В деня на събитието няма да се допускат деца без каски и без предварителна регистрация.

Състезанието за деца се провежда паралелно с Байк и Рън за Чепън, така че съвсем спокойно може да се включи цялото семейство.

Организацията отново е поверена на сдружение „Велоеволюция“ и е под егидата на Община Драгоман.

На 27 април от 10:30 часа децата на възраст от 2 до 11 години ще се състезават в три дисциплини: бягане, колоездене и велотурнир. Те ще се проведат на две трасета.

Новото тази година

Дължината на трасето се променя спрямо възрастта: от 50 м до 250 м при бягането за горната възраст. Отчита се скоростта за преминаване – основно затруднение за амбицираните участници. Едно дете може да участва и в двете дисциплини спрямо възрастовата си категория.

За първи път на миналото издание на Мини Байк и Рън за Чепън се въведе велотурнирът
като нова дисциплина. Ще има и миниполигон с препятствия, който се е харесал много на децата и техните родители миналата година.

Този път полигонът ще е на самия площад и организаторите са се погрижили да няма изчакване на по-големите деца. В тази дисциплина ще могат да се включат деца от 8
до 11 години, разделени в две възрастови категории: 8–9 г. и 10–11 г.

За първи път ще има и отделно класиране за момичета и момчета.

Какво не трябва да се забравя – напомнят отново организаторите

Мини Байк и РЪН за Чепън е състезание за деца. Идеята е да се запали искрата им към спортта, но като се поддържа атмосфера на всеобща подкрепа: родителите съдействат на водещите, на техническия екип, пазят децата. Важно е участието, упорството и насърчаването за достигане до финал.

Спортът е съревнование, но и удоволствие. Особено ако се практикува в добра компания и сред природата.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross