fbpx
Новини

Малки приказки за непораснали друиди

16 ноември 2023
Малки приказки

Всеки родител, който е чел приказки на детето си, знае, че комбинацията от хубава история и красива картинка към нея върши повече работа от каквито и да е увещания, обещания, кандърми и прочее. И затова всяка добра комбинация от текст и картини заслужава внимание.

Точно такава комбинация е приказната изложба за деца „Малки приказки“. Тя ще бъде изложена от 21 до 29 ноември в галерия „Прегърни ме“. Вълшебните картини, 33 на брой, и историите към тях са създадени от Дени Орманова и Боян Танчев – майка и син, занимаващи се в различни професионални сфери, но срещнали се на терена на изкуството. Всички те са своеобразни портали към вълшебни светове, вдъхновени от света на келтските друиди.

Малки приказки

Първото пътешествие е в света на Бърбоцветковците. Картините на
техните домове разкриват как живеят, в какво вярват и най-вече – грижата и любовта им към природата.

„Наблюдавайки света около нас, изпитах силно желание да създам безопасни убежища, които да подаря на децата. Места, които да изпълват младите им сърца със светлина и надежда, въпреки хаоса навън. Синът ми Боян прегърна тази идея и докато аз рисувах картините, той пишеше историите към тях. И така се появиха нашите „Малки приказки“, разказва художничката.

Малки приказки

Сегашната изложба е началото на мащабен свят, обединен от името Whimsikl. В него всяка колекция картини ще представлява отделна вселена, създадена с любов и въображение.

Освен оригиналните картини, проектът ще предлага и висококачествен арт принт, както и пъзели и книжки за оцветяване с картините от различните колекции.

Малки приказки

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross